ONBAŞI NEZAHAT, 
İSKİLİPLİ ATIF ve VAHDETTİN...
Kurtuluş Savaşı'nda "Kızlı Alay" olarak bilinen Albay Halit'in kumanda ettiği 70. Alay vardır. Veremden hanımını kaybeden Albay Halit 9 yaşındaki kızı Nezahat'ı emanet edecek kimsesi olmadığı için önce Çanakkale, sonra Kurtuluş Savaşı'na beraberinde götürür. Bu yüzden 70. Alay yerine "Kızlı Alay" adı yaygınlaşır.
Nezahat Onbaşı cephede ata binmeyi ve kendisine Çerkez Ethem'in hediye ettiği küçük mavzeri kullanmayı öğrenir.
12 yaşındaki Nezahat, Gediz Savaşı'nda cepheden kaçan askerlerin önüne at sürer:
"Ben babamın yanında ölmeye geldim, siz nereye kaçıyorsunuz?.. Tuuu sizin erkekliğinize!.." diye bağırarak kaçanları geri çevirir. Bütün savaşlarda askerin moral kaynağı olur.
Gördesli Makbule, Batı cephesinde kahramanca savaşırken, arkadaşlarına cesaret vermek için ön safhalarda çarpışırken şehit düştü. Antepli Şahin Beğ “Vurun Antepliler namus günüdür” diyerek şehit düştü. Türk milleti vatan toprağı için kan verirken, şehit düşerken Sultan Vahdettin İstanbul’da 5. Evliliğinin gerdeğine girmek için düğün yapıyordu.
Teali İslam Cemiyeti Reisi İskilipli Atıf, Onbaşı Nezahat'ı, Gördesli Makbule’yi, Antepli Şahin Beğ'i ve cephedeki bütün Mehmetçikleri içine alacak şekilde İstanbul'da şu fetvayı veriyordu:
"Kuvayı Milliye askerinin vücudlarını külliyen ortadan kaldırmak Müslümana farz olmuştur."”
Tuuu sana İskilipli Atıf... Onbaşı Nezahat'ın, Gördesli Makbule’nin, Antepli Şahin Beğ’in kellesini mi istedin? Aslında senin kelleni Kurtuluş Savaşı biter bitmez almak gerekirdi. (Alper Aksoy)
***
NAKŞİBENDİ TARİKATINDA 
HALİDE KOLUNUN TEMEL 
ÖZELLİKLERİ...
Rıza ZELYUT
01-Mezhebi, İslam ümmetinden üstün tutarlar. Şiilere düşmanlık ederler, müslümanları parçalarlar. Böylelikle, ABD hizmet ederler.
02-Türkiye’yi dar-ül Harb (kafir ülkesi ) kabul ederler, cumhuriyet yasalarına uymamayı müslümanlığın şartı görürler.
03-Dar-ül harb ilan ettikleri Türkiye'nin varlıklarını ganimet sayarlar, hazineyi yağmalamak onlar İçin cihattır. Belediyeleri kullanmak, kamunun mallarına el koymak öyle sayılır.
04-Kafir ülkesi saydıklarından, vergi ödemeyi kabul etmezler. Kaçırdıkları vergi için, övünürler.
05-Seccademi serdiği yer vatanımdır“ derler, Vatan duyguları yoktur. Sadece, halkı kandırmak içindir. Bu yüzden ABD'nin Türkiye’den daha müslüman olduğunu söylerler.
06-Demokrasiye karşıdırlar, cumhuriyet idaresini dinsizlik sayarlar. Yerine, Osmanlı tarzı hilafet devleti getirmek ana ilkeleridir.
07-Milli devletlere de karşıdırlar, milli devlet yahudileri-hıristiyanları-alevileri eşit vatandaş kabul ettiğinden HALİDİLER GÖZÜNDE HAKSIZ DEVLETTİR. Halidiler, Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı olduklarından İngilizlerin veya Amerikalıların casusu olmayı kolayca kabul ederler.
08-Genetiklerinde, Amerika'ya ve batıya hizmet isteği bulunur. 1960'da, 70'lerde Amerikan karşıtı gösterilerde protestoları basan bu sırada insan öldüren zihniyet işte bu HALİDİ ZİHNİYETİDİR.
09-Mezhepçi olduklarından İran'a düşmandırlar, kendilerini sünni mezhebin koruyucusu saydıklarından Amerika’ya dostturlar.
10-Halidiler,şeriatçılık adına milli devlete ve cumhuriyete karşı olduklarından Atatürk'ü sevmezler. Onunla ilgili yalanlar üretip, din düşmanı islam düşmanı olduğu üzerine kurulmuştur. Bu yalan ve iftiralarla, islama hizmet ettiklerini savunurlar.
11-Akla bilime ve felsefeye düşmandırlar, batının tüm teklojisini kullanırlar ama halkı köleleştirerek ortaçağ zihniyetinde tutarak batılıları kötüler dururlar. Müslümanlar eskiden bütün dünyayı yönetiyordu, ”Cebiri bile, biz bulduk“ diye geçmişle övünürler. böylece, insanların bugünü görmesini önlemeye çalışırlar.
12-Tümüde sülükleşmiştirler, iktidar elemanlarını kullanarak devletin kanını emerler.
13-tümü kadın düşmanıdır, kadını bir cariye gibi kullanmayı arzu ederler.
14-Çağdaşdışı eğitim yüzünden ahlaka aykırı işler en çok bu kesimin arasında görünür, erkek çocuklara tecavüz genellikle Halidi zihniyetli yurtlarda ortaya çıkmıştır.
Kaynak.''Tarikat kuşatmasın daki Türkiye'' Kitabı...