Veteriner Fakültesi ve Topçu Göleti:
Ülke genelinde, en fazla göç veren ilimizin bu sorunundan dolayı il merkezi olan şehrimizin de çok büyük çapta etkilenmiş olması, sakinleri olan bizleri acı acı düşündürmekte. 100 bine çıkmasını hayal ettiğimiz şehir nüfusunu Üniversite ve Organize Sanayi’nden beklentimize rağmen 70-80 bin den yukarı çıkaramadık. Göç sorununun bu gidişle gelecekte daha büyük bir sorun olarak karşımıza çıkmasından da endişeliyiz. 
Şehrimizin gelir kaynağı olan çevre köylerinin uğraşıları, hayvancılığa dayalı idi. Şimdi ise, hayvancılık eline sağlık. Dün başkent İstanbul etsiz-ekmeksiz kalınca Yozgat’a başvurulurken, Haziran ortalarından, Temmuz sonuna kadar her yıl kurulan Yozgat panayırı hayvan alımı için gelen celepçilerin katkılarıyla canlanır, şehir halkı otel-lokanta ve alışverişlerden elde ettiği gelirlerle bir yıl geçinirdi. Salı günleri kurulan hayvan pazarı Fatih Mahallesi ve ofis çevresindeki Pazar yerlerine sığmazdı. Şu anda haftada bir gün bile hayvan pazarı kurulamamakta ve kurulmasına çaba da gösterilmemekte. Sözün özü, en büyük gelir kaynağının damarı kurumuş durumda. Hayvancılığın tekrar canlandırılması bakımından, üniversiteye bir de Veteriner Fakültesi eklenmesi elzem. Bu konuda Azizli ve Azizlibağları köyleri arasındaki mera vasfını kaybetmiş araziyi Üniversiteye tahsis etmek ilerisi için yararlı olacağı kanısındayız. Öte yandan, 60 yıldır suyu ölçülmekte olan Büyükincirli göleti yapıldığı taktirde Osmanpaşa-Koyunluyusufözü, Büyükincirli-Kadıyoran vadilerini ve üniversite kampüs alanına kadar olan sahayı az bir terfi ile sulayacağından başta yem bitkileri olmak üzere, sebzecilik, bağ-bahçe ve yazlıklar yapılmak suretiyle göçün önlenmesine katkısı olacağından yaptırılması ele alınıp, Doğa Bilimleri ve Ziraat Fakültesi’ne ıslahı için de, Topçu Göleti’nin batısındaki Omarcıközü meralarının tahsisi de düşünülmeli

Çevre yolu: 
Alaca yolu güzergahında bulunan Deremumlu köyü çevresinin, ikinci Organize Sanayi kurulmasına karar alınması çok yararlı olmuştur. Ancak, Organize Sanayi’ye yatırım yapacakların ulaşım sorununu çözmek gerekmektedir ki, hem hızlı tren istasyonu Divanlı’ya, hem de Ankara cehetine rampasız ve kestirme bir yol olan Başıbüyüklü ve Çalatlı köyü arasında projesi bittiği bildirilen çevre yoluna geciktirilmeden başlanılmalı. 
Askeri Birlik:
Yıllardan beri yazılıp-çizilmesine ve verilen sözlere karşılık bir türlü kavuşamadığımız Askeri Birliğin getirilmesine artık adım atılmalı deriz.