COVİD19 salgını nedeniyle uygulamaya konulan tam kapanma süreci devam ediyor. Bayram sonrasına kadar devam edecek olan süreçte iki önemli açıklama, iki ayrı bakanlıktan geldi. Sevindik, mutlu olduk.

Sağlık Bakanı Covid19 salgınıyla ilgili son verileri açıkladı. Yozgat'ın da aralarında bulunduğu bazı illerde salgına bağlı vakalarda azalma mevcut. Temennimiz bu süreci en iyi şekilde tamamlayıp, bayram sonrasında Covid19 defterini tamamen kapatmak yönünde. En azından çok düşük seviyelere inmesi.

Diğer açıklama ise İçişleri Bakanlığından geldi. Pazarcı esnafının Cumartesi günü (yarın) tezgah açmasına izin çıktı. Bu durumda Yozgat'ta Çarşamba Pazarı'nın kurulduğu Yozgat Belediyesi Kapalı Pazaryerinde pazarcı esnafı yarın tezgah açacak.

Genelgede, ''Vatandaşlar kendilerine en yakın pazar yerine gidip, alışverişini yapabilecekler'' deniyor. Yozgat il merkeziyle birlikte tüm ilçelerde sadece bir pazar kuruluyor. Yarın Yozgat Belediyesi Kapalı Pazar yerinde pazarcı esnafı tezgahını açabilecek. Peki, Yozgat'ın dört bir yanından vatandaşlar yürüyerek geldiler, ihtiyacını aldıktan sonra bunları nasıl evlerine götürecek.

Valilik ve belediye, pazarcı esnafı ile görüşerek, bu konuda bir düzenleme yapıp, şehrin farklı bölgelerinde pazar kurulmasını planlayabilirdi. En azından şehir dikey ve yatay olarak 4'e bölünüp, belirlenen alanlarda pazar kurulması sağlanabilirdi. Böylece vatandaş ihtiyacını karşıladıktan sonra evine bir şekilde dönerdi. Zira dolmuş seferi de yasak.