CAN kardeşim Saygı ÖZTÜRK’ün yeni kitabının adı Alaattin ÇAKICI. Yazdığı her kitabı Bestseller olan Saygı’nın Alaattin ÇAKICI kitabı da  bir solukta okunup bitirmeden elden bırakılamayacak. Serüvenlerle dolu bir yaşamın kesitlerinden oluşuyor. 
FETÖ’den yargılanan Em. Orgeneral Akın Öztürk’ün burnuna indirilen yumruk  olayını ilk defa bu kitaptan okudum.  Kolay, Alaattin Çakıcı olunmuyor. Çakıcı’nın bu yumruk olayı başlı başına onun iç dünyasının, vatanseverliğinin tezahürüdür.  “Vatan, millet, Sakarya’’ edebiyatı yapanların Alaattin ÇAKICI’dan alacağı çok mu çok dersler vardır. 
ÇAKICI, mafya, yer altı dünyası gibi kavramların çok dışarısında A’dan Z’ye KABADAYIDIR. Çakıcı’nın başından geçenler bir kitaba sığdırılamayacak kadar büyüktür. Hani ya birkaç cilt olur. 
Kitapta okuduklarımızın dışında iyi bir araştırma yapılsa tez konusu olur, tezin adı da kabadayılığın kitabını yazan Alaattin ÇAKICI olurdu. Ben Alaattin ÇAKICI’yı Çakırcalı Mehmet Efe’nin 21. asır tezahürü gibi gördüm. 
ÇAKICI Mehmet 
ÇAKICI Alaattin
Her ikisinin dünyasında da eğilme, bükülme, hiç kimseye eyvallah yok, vuracakları adamlara haber verme civan mertliği var. İkiyüzlü insanların çok olduğu günümüzde Alaattin ÇAKICI bir değerdir.  Haklı mazlumun yanında, haksız güçlünün karşısında olmuştur. Vatanseverliği, milliyetçiliği kelime kavramında bırakmayan yerine göre canını ortaya koymuş bir kabadayıdır. 
Eğer kitabı yüzeysel değil de altını çizerek okursanız yardımseverlik, adam satmama, insanlık hasletlerine çokça rastlarsınız. 
Can kardeşim Saygı Öztürk’ün bu kitabı da her zaman olduğu gibi bir baş yapıttır. Kabadayılığın kitabı diyebilirsiniz. 
Kitaptan bazı başlıklar
-General Akın Öztürk’ün burnunu neden kırdırdı?
-Racon kesen, adalet dağıtan, haraç alan organizasyonlar nasıl oluştu?
-Emniyet, Çakıcı'yı yakalayabilmek için neden örtülü ödenek sistemine geçti?
-Mahkeme başkanının, “MİT mensubu musunuz?” sorusuna Çakıcı ne dedi?
-Malki cinayetinin perde arkasında neler yaşandı? Cinayet Hizbullah'a nasıl uzandı?
-Çakıcı, hangi bakanlarla, kamu görevlileriyle telefonla konuşuyordu?
-“Beni yok etmeyi kafasına koymuştu” dediği kişi kimdi?
-Ergenekon duruşmalarında neden alkışlar arasında salondan çıktı?