Sorgun Devlet Hastanesi Beyin Cerrahı Uzmanı Op. Dr. Fatih Han Bölükbaşı yaptığı açıklamada, 48 yaşındaki Zekiye Yılmaz isimli kadının bel fıtığı dolayısıyla ağrılar çektiğini ve tedavi amacıyla kendilerine başvurduğunu söyledi. Op. Dr. Bölükbaşı hastaya Sorgun ve Yozgat'ta ilk kez gerçekleştirilecek olan ameliyat önerdiklerini ve kadının da kabul ettiğini belirterek hastanelere en çok başvurulan şikayetlerin başında bel ağrılarının geldiğini kaydetti.
     Bölükbaşı şunları anlattı:
     ''Günümüzde gelişen kapalı lazer (perkütan plasmakoagülasyon) sistemi sayesinde bu hastaların fıtıkları, uyutmadan, sadece lokal anestezi ile bir iğne yardımıyla girilerek eritilebilmektedir. Zekiye Yılmaz isimli hastamıza da bu yöntemi uyguladık. Hastamız kısa süren bir ameliyatın ardından aynı gün ağrılarından kurtulmuş olarak taburcu edildi.
     Bunun yanı sıra hastanemizde ağır tip yani 3. ve 4. tip bel fıtığı olanlara da halk arasında kapalı ameliyat olarak bilinen mikrodiskektomi yöntemi uygulanmakta, açık ameliyat yapılmadığı için hastalar ameliyat akşamı yürütülüp ertesi günde taburcu edilmektedir.''
     Op. Dr. Hüseyin Kutluay da Sorgun Devlet Hastanesinde her türlü beyin ameliyatının yapıldığını ve bu güne kadar 40'dan fazla ameliyat gerçekleştirdiklerini ifade etti.


Editör: TE Bilişim