Sarıkaya İlçe Kaymakamı Yaşar Dönmez’den sigara içenlere hem sağlıklı hem de ekonomik uyarı geldi. Kaymakam Dönmez, tiryakilere ‘Sigara için değil, aileniz için para harcayın’ tavsiyesinde bulundu.

            Ülkemizde kapalı ortamlarda sigara içiminin yasaklanması, basın ve yayın aracılığı ile sigarayla mücadelede etkili bir yol haritasının belirlenmesinin ardından insanların duyarlılığı da artmaya başladı.

            SGK’nın “Sigarayı bırak Sigortalı” ol kampanyası yeni bir ivme kazanan sigarayla mücadelede yöneticilerde sigarayla mücadeleye destek olmaya çalışıyor. Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez de bunlardan bir tanesi.

            “Sigara içen bir kişi kendi bütçesi ile birlikte Ailesine, Çocuğunun, Eğitime ve ülke ekonomisine büyük zararlar vermektedir” diyen Dönmez, sigara içenlere önemli uyarılarda bulunuyor.

            Dönmez’in sağlığa ve bütçelere katkı sağlayacak sigara uyarısı şu şekilde oldu: “Ortalama bir paket sigara fiyatı: 5 TL baz alırsak ve günlük 1 paket tüketildiğini varsayarsak aylık 5X30:150 TL imkanı kısıtlı olan sigara içen aileler bu parayı çocuğuna harcasa belkide çocuğun büyük ölçüde Eğitim  ihtiyaçları giderilecek.                                       

            Aynı şekilde, iki paket Sigara parasına çok rahat bir lokanta'da ailenizle birlikte yemek yiyebilirsiniz. Sigara içmenin kimseye faydası yok” dedi.

Editör: TE Bilişim