Yozgat Şehir Hastanesi’nde Ramazan ayı boyunca akşam 21.00 ile 24.00 saatleri arasında poliklinik hizmeti verilmeye başladı. Hastane yöneticisi Op. Dr. Aziz Ahmet Sürel, oruçlarının bozulacağını düşünerek gündüzleri hastaneye gelmeyen hastalar için akşamları, gönüllü doktorlar tarafından poliklinik hizmeti verilmeye başladığını duyurdu.
Sürel; "Ramazan ayı münasebetiyle vatandaşlarımız oruçlarına bir halel geleceğinden çekinerek çok fazla rahatsızlıkları olsa da hastaneye gelmekte tereddüt ediyorlar. Bil hassa ileri yaştaki hastalarımız, kronik hastalıkları olan dahiliye, kardiyoloji kliniklerin hastaları. Biz de Ramazan ayı münasebetiyle bu hastalarımızı oruç bittikten sonra iftar ile sahur ile karşılarsak kendilerine bir kolaylık sağlamış oluruz diye düşündük. Bilhassa dahiliye ve kardiyoloji polikliniklerimiz her gün olmak üzere, dahiliye, kardiyoloji, göz ve çocuk hastalıkları polikliniklerimiz akşam saat 21.00’den gece 24.00’e kadar mesai dışı saatlerde vatandaşlarımızın hizmetinde. Bu hizmeti de acil servisimizin hemen yan tarafındaki poliklinik alanımızda vereceğiz. Aynı gündüz polikliniğimiz gibi yönlendirme ve kan alma hizmetlerimiz olacak" dedi.
Poliklinik hizmetlerinin gündüz  olduğu gibi detaylı bir sağlık hizmeti ile gerçekleştirildiğini belirten Sürel, vatandaşların bu hizmetten memnun olduğunu söyledi.
 Poliklinik hizmetinin acil hizmetinden ayrı olarak gerçekleştirildiğini kaydeden Sürel, akşam poliklinik uygulaması hakkında şunları söyledi:
"Vatandaştan tepki olumlu. Acil servise bir hasta başvurduğunda acilse ilgili icapçı arkadaşımız gelip kendilerini muayene etmekteydi. Fakat acil şartlarda muayene şöyledir, hastanın aciliyetini gidermek için kurulu bir sistem kuruludur. Ama burada gündüz şartlarındaki gibi elektif, etraflıca muayenelerini olabiliyorlar. Kardiyolojiye geldi rahatsız olan bir amcamız, doktor bey yatırılması gerektiğini hükmetti ve yatırdı. Aynı gündüz şartlarında olduğu gibi o kalitede, o genişlikte o ferahlıkta tedavilerini alabiliyorlar, muayenelerini olabiliyorlar. Oruç bittikten sonraki saatlerde muayene gerçekleştirdiğimiz için rahatlıkla, çekinmeden gelebiliyorlar. İnsanlar hem randevulu gelebiliyorlar hem de sıra alabiliyorlar. "
Göğüs ağrısı şikayeti ile geldiği hastanede akşam poliklinik hizmeti alan Mevlüde Dalgıç isimli vatandaş, böyle bir sağlık hizmetinin Ramazan ayında veriliyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Hastanenin yeni hizmete girdiğini hatırlatan Dalgıç, rahatlıkla muayene hizmetlerinden yararlandığını söyledi.
Doktorun muayenesinin ardından gerekli tahlillerinin de yapıldığını kaydeden Dalgıç; " Göğsüm ağrıdı korktuğum için geldim. Hastanemiz için herkes iyi bakıyorlar diyordu geldim doktora muayene oldum. Allah razı olsun. Akşam vakti muayene imkanı yoktu. Hizmet eden herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun " diye konuştu.

Editör: TE Bilişim