Düzenli içilen üç bardak çay, hem kalp krizine hemde baş ağrısına birebir.
    Araştırmalar, sabah, öğlen, akşam düzenli olarak içilen üç bardak çayın kalp krizinden, baş ağrısına birçok sorunu ortadan kaldırdığını ortaya koydu. Ağrıyı da kesiyor, kalp krizini de önlüyor... çayın hiç bilmediğiniz faydaları:
    Uzmanlar yapılan araştırmaları inceleyerek düzenli olarak günde üç bardak çayın kalp krizinden, baş ağrısına birçok sorunu ortadan kaldırdığını açıkladı.
    Araştırmacılar,  “Sabah, öğlen ve akşam olmak üzere günde üç bardak çay içilmeli. Çayı, sıcak suyun içinde en az 5 dakika bekletin” dedi.
    İşte çayın faydaları:
    Kalp krizini engelliyor
    Yurtdışında 15 yıllık bir araştırmanın sonucunda, çayın içindeki antioksidanların kötü kolesterolü ve kalp krizi riskini azalttığını ortaya çıktı.
    Sindirime yardımcı
    Yeşil çay, sindirim sistemini daha çok çalıştırıyor ve kötü yağların yüzde 30 oranında atılmasını sağlıyor. Zencefil çayı ise mide bulantısına ve akşamdan kalmaya iyi geliyor.
    Beyin tümörü riskini azaltıyor
    Northumbira Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma her gün 100 ml çay içen birinin beyin tümörü riskini yüzde 34 oranında azalttığı açıklandı.
Kanserle savaşıyor
    Çayın içinde bulunan polyphenoller, kanserli hücrelerin büyümesini durduruyor. Çayda, sebze ve meyvelerden daha çok antioksidan olduğunu belirten Tayvanlı bilim adamları günde bir bardak yeşil çay içmenin akciğer, prostat ve mide kanserine yakalanma riskini azalttığını belirtti. Uzmanlar çayın 70 redeceden daha sıcak içilmemesi için uyarıyor.
    En iyi ağrı kesici
    Harvard Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, düzenli olarak çay içenlerin bağışıklık sisteminin, ortalama bir insandan 5-6 kat daha kuvvetli olduğunu ortaya çıkardı.
    Çayın içinde bulunan alkylmanin maddesinin bakteri ve parazitlerle savaştığına dikkat çeken bilim adamları, çayın cilt sağlığına da iyi geldiğini bildirdi.
Uykusuzluğa birebir
    Yatıştırıcı etkisi olan triptopan amino asidi, çayın içinde yüksek oranda vardır. Bu sayede gerginlik ve uykusuzluk için uzmanlar çay tavsiye ediyor.
Editör: TE Bilişim