Uzmanlar'dan bel fıtığı ve boyun fıtığı hakkında çarpıcı açıklamalar geldi. Uzmanlar, “Bel fıtığı ameliyatlarında felç olan kişilerin sebebi doktorlar değildir. Hastaların ihmal karlığıdır dedi.
    Hastalar genelde doktora geç başvuruyor. Sinirler iyice sıkıştığında kopma noktasına geliyor ve hastalar ameliyatta felç olduklarını söylüyor. Zaten ameliyat olmadan sinirler kopma noktasına geliyor. Yani hastalar zaten bize felçli olarak geliyor “ dedi.
    Bel fıtığı ameliyatlarında erken tanı konulmasının ve ameliyat edilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Uzmanlar, insanların felç olup ameliyata geldiğini söylüyor. Her fıtığın farklı sonuçlarının olacağını vurgulayan Uzmanlar, bu belirtilerin genellikle ağrı, yürüyememe, abdest tutamama, kolda uyuşma gibi problemler olduğunu söyledi.
GEÇMİŞTE AKTİF SPOR
YAPANLAR MASA BAŞI İŞ
YAPMAMALI
    Uzmanlar bel ve boyun fıtığı hakkında çarpıcı bilgiler verdi.
    Geçmişte aktif top oynayanların ve spor yapan kişilerin masa başında işe başlayınca bu kişilerde vücudun eski halini istediğini belirtiyor.
    Bu insanlarda masa başı işe başlanmasından dolayı kas erimesi başladığını ve vücudun aktif dönemi istediğin belirten Uzmanlar, bu kişiler genellikle kas erimesine bağlı olarak adale ağrıları çektiğini vurguladı.
ÇOCUĞUNUZU
AYAĞINIZDA SALLARKEN
 SAĞLIĞINIZDAN  OLMAYIN
    Yayılarak oturmanın ve annelerin çocukları ayağında sallamasının kuyruk sokumu kemiğinde kırılma ve ezilmelere neden olacağını belirten Uzmanlar, bu kişilerin çok dikkatli olması gerektiğini, bu durumdan kendilerini korumaları gerektiğini söyledi. Bu durumun düzgün oturma teknikleriyle düzeltilebileceğini de söyleyen Uzmanlar, insanların bu konularda bilinçlenmesi gerektiğini tavsiye etti.
Editör: TE Bilişim