Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından organik tarım faaliyetlerine gerekli desteğin verilmesi, bakanlığın Yozgat merkez ve ilçelerindeki kurum görevlileri, organik tarım faaliyetlerine hassasiyetle yaklaşmalarına karşın, çiftçinin halen babadan kalma yöntemlerle üretime devam etmek istemesi, tarımsal girdilerin azalmasına da neden oluyor. Gelecekte petrolden daha değerli olacağı belirtilen tarımsal üretimde organik faaliyetlerin desteklenmesi, yaygınlaşmasına yönelik yapılan yarışmada, Yozgat'ın adının bulunmaması tarımsal sektörde ne kadar gerilerde olduğumuzu da ortaya koyuyor.
Ege İhracatçı Birlikleri desteğiyle yürütülmekte olan “Alman-Türk İşbirliği ile Organik Tarım” projesi kapsamında düzenlenen “En İyi Organik Çiftlik Yarışması”nda başarı kazanan örnek çiftçilerin katılımıyla gerçekleştirilen Ekoloji Fuarı'nda Yozgat'ın yer almadığı gözlendi.
Dernek  Başkanı Atila Ertem, “Organik Tarım projemizin bir yılı doldurmasından ve tüm paydaşlarımızla burada bir arada olmaktan dolayı çok memnunuz. Projemiz kapsamında, değerli jüri üyelerimizle beraber Türkiye’deki en başarılı organik çiftliklerini belirledik” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin en başarılı organik üreticilerinin çeşitli değerlendirmeler ve yerinde incelemelerle belirlendiğini anlatan Ertem ”Türkiye’deki en başarılı organik çiftçileri bulmak için bir araştırma yaptık. Araştırmaya Türkiye çapında 40 başvuru geldi. Mevcut organik tarım kriterlerine uygun 20 başvuru, jürimiz tarafından değerlendirildi. Yapılan değerlendirmeler sonrasında üreticiler tek tek ziyaret edildi ve arazi tespitleri yapıldı. Tüm jüri ile beraber 3-4 sayfalık değerlendirme raporları oluşturuldu ve raporların sonucunda Türkiye’deki en başarılı 5 organik çiftliği belirlendi” dedi.
Yarışmada, Çanakkale, Gelibolu’dan Ayça Gülgeç, Kuşadası’ndan Gürsel Tonbul, Antalya, Elmalı’dan Hüseyin Serdar Tanal, Ordu’dan İlhadi Gürel ve Afyonkarahisar’dan Vehbi Ersöz, Türkiye’nin en başarılı organik üreticileri olarak seçildi.

Muhabir: Haber Merkezi