RAHMETLİ  Mustafa Necati’yi uzun uzun yazmaya gerek yok. Kısa tanıtımıyla, Yunan palikaryasının İzmir’i   işgali öncesi,  İzmir’de ilk mitingi başlatan, Bulgurcu Efe ile Yunan birlikleriyle savaşan köy enstitülerinin   temelini atan, (açmak rahmetli İsmail Hakkı Tonguç’a nasip olmuştu. S.T.) Milli Eğitim Bakanlığı yapan,  Kuvâ-y’i Milliye’cidir.
Nuri Pakdil’e gelince, hakkında hiçbir bilgim bulunmamaktadır!.. Sadece Cumhuriyet ve Atatürk devrimlerine karşıtlığı belleğime işlemiştir…
Rahmetli Mustafa Necati’nin evi,  Mithatpaşa  Caddesi civarında şirin, eski bir yapıdır. Uzun yıllar Mustafa Necati Kültür Evi olarak kalmıştır. Şimdi buraya Nuri Pakdil adı verilmiştir…
Şimdi soru-yorum;  Atatürk için  “Ben firavun karşıtıyım, beni okuyanlar kimi kastettiğimi bilir’’ diyen bu zatın adının Mustafa Necati Kültür Evi’ne verilmesi uygun mudur? Bu konu biraz özen istemez mi?
ANKARA HEYKEL FAKİRİ:
Çoğu caddelerde yabancı liderlerin heykellerine rastlıyoruz,  mutlaka heykelleri koyduğumuz devletlerde bizimkilerini  koymuş olacaklar ki, bu uygulama sürmektedir.
Ankara’ya Orhan Gazi, 1. Murat, Yıldırım Bayezid, Mehmet Çelebi ve Alparslan’ın heykellerinin dikilmesi, geçmişimize saygıyı ifade  etmiş olmaz mı? Ankara Bahçelievler semtindeki, çoğu sokaklar numarayla anılmaktadır. (32. Sokak, 34. Sokak gibi…  S.T.)
Buralara şehitlerimizin, yazarlarımızın, kahramanlarımızın  adları verilemez mi?..
HAGİA SOPHİA KİLİSESİ:
Bu kilise de hangisi demeyesiniz, bu kiliseye sonradan bir aziz adı olan Ayasofya verilmiştir… 1934 yılında, Ayasofya’yı  müzeye dönüştüren kararnamedeki,  imzanın Atatürk‘ün mü  değil mi? Suni gündemi akıl alacak gibi değil… O tarihte göstere göstere Atatürk’ün imzasını taklit edecek bir zat? anasından doğmuş olabilir mi? Atatürk, imzasını taklit ettirir  mi?
Maksat gündem olsun…  Allah rızası için önderimizin  yakasını bırakın artık.
YÜZME BİLMEYEN SOKAĞA ÇIKMASIN:
Altyapısı  zayıf mı zayıf şehirler, beş dakikalık yağmurla, tıkanan mazgallar, su dolan altgeçitler, yolda kalan araçlar ve sele kapılan insanlar… Bir daha seçilemem korkusuyla, alt yapıya değil de görünür alanlara yatırım yapan Belediye Başkanlarının,  şapkalarını  önlerine koyup düşünmeleri gerekir… Meteorolojinin  “sağanak yağmur  var’’  uyarılarını duyanların,  şemsiyelerinin yanı sıra, cankurtaran simitlerini yanlarına almalarında büyük yarar vardır… Olmadı, yüzme bilmeyen sokağa çıkmasın!..