Leman dergisinde skandal olay yaratan Doğan Pehlivan Müslümanlar tarafından tepki topladı. Cumhuriyet Başsavcılığı adli soruşturma başlattı. Protestocular tarafından “Yaşasın şeriat” sloganları yapıldı.

Mizah Dergisi olan Leman 1991 yılında yayın hayatına başlamıştır. 26 Haziran 2025 sayısında yapılan bir çizimde bombalanan iki şehrin üstünde Muhammed ve Musa adlı iki kişinin konuşmasında geçen “Selamün Aleyküm ben Muhammed” ve “Aleyhem Selom ben Musa” diye geçen selamlaşma sosyal medyada tepki yarattı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut hayatını kaybetti
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

Doğan Pehlivan Leman

Soruşturma kapsamında dergiden dört kişi gözaltına alındı. Karikatür sahibi Doğan Pehlivan, Yazı işleri müdürü Zafer Aknar, grafikçi Cebrail Okçu ve müessese müdürü Ali yavuz tutuklanmıştır ve derginin ilgili sayısı hakkında toplattırma kararı alınmıştır.

Gözaltına alınan Doğan pehlivan, sosyal medyada yaptığı karikatür üzerine tanınmasıyla Türkiye gündemine damga vurmuştur. Pehlivanın, internette kim olduğuna dair bilgi bulanamamaktadır.  

Kaynak: Haber Merkezi