Çıkrıkçı Köyü'nde düzenlenen programa Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Demir, Ziraat Odası Başkanı Şevki Güngör, Sarıkaya Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı Kelami Akdemir, dernek üyeleri ve köy sakinleri katıldı.
    Dernek Başkanı Kelami Akdemdir, programın açılış konuşmasında, dernek olarak sosyal ve kültürel etkinliklere büyük önem verdiklerini söyledi. Akdemir, "Derneğimizin amacı, düzenlediğimiz bu tür etkinliklerle ilçemizin tanıtımına katkıda bulunmanın yanı sıra, sosyal ve kültürel anlamda insanlarımızın birbirleriyle kaynaşmasını sağlamaktır. Bu çerçevede, sizlerle köyümüzde bir araya geldik.
    Bizleri bu tür etkinliklerde yalnız bırakmayan ve destek olan başta ilçe Kaymakamımız Yaşar Dönmez Bey'e ve Belediye Başkanımız Ali Osman Erbir'e teşekkürlerimizi sunuyoruz. " dedi.
    Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez de Şair ve Yazarlar Derneği'nin kısa bir süre önce kurulmasına rağmen düzenledikleri etkinliklerle büyük başarılara imza attığını söyledi. Dönmez, "Derneğimiz, sosyal ve kültürel anlamda ilçenin tanıtımına ve vatandaşların kaynaşmasına büyük katkılar sağlıyor. Bu tür faaliyetler düzenlemek gerçekten de bir emek gerektirir. Bu kapsamda sizleri kutluyorum. Bu tür sosyal faaliyetlerde bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarına imkanlar ölçüsünde destek olmak isteriz. Fakat bazı sosyal faaliyetler birkaç kez yapılıyor ve devamı gelmiyor.
    Onun için sizlerden isteğim yılmadan, usanmadan bu tür sosyal faaliyetlere devam etmeniz ve gelecek nesillere güzel bir miras bırakmanızdır. " diye konuştu.
    Etkinlik, şiirler ve manilerle halk müziği sanatçısı Turan Gürel'in türkü ve ney eşliğinde seslendirdiği türkülerle sona erdi.

Editör: TE Bilişim