Müze Müdürü Hasan Şenyurt, “Tarihi Roma Hamamı kalıntılarında 2'inci etap çalışmalarımız başladığını belirterek, çalışmaların  Ramazan ayına kadar devam edeceğini söyledi.
    Şenyurt, Tarihi Roma Hamamı kalıntılarının gün yüzüne çıkartılması için Nisan ayında başladıkları çalışmaların yaklaşık bir ay sürdüğünü kaydetti.
    Kazı çalışmalarının Belediye işçilerinin yardımıyla yapıldığını dile getiren Müze Müdürü Hasan Şenyurt kazı çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi: “Çalışmalarda ilk önce hamamın görünümünü bozan ve tarihi eserle uyum sağlamayan Beton duvarları 77kaldırdık ve beton duvarların önündeki yaklaşık 1 metre yüksekliğe ulaşan toprak dolguyu aldık tabi ki bu arada su giderimizden tıkanmalar oldu onun için su seviyesini azaltmak üzere bir kazı yaptık su gideri açıldı tekrar tarihi eserlerin içerisine dolan su tahliye edildi. Şu anda ki amacımız belediyenin yağmur suyu deşarz kanalına kadar su giderinin biraz daha derinleştirilmesi yaklaşık 80 cm su seviyesinin düşürülmesi bu sayede su seviyesi düştükten sonra eser ortaya çıkmış olacaktır.
    Roma Hamamının Kuzey bölümündeki kemer ayakları tamamen ortaya çıkmış olacaktır. Su seviyesi çalışmaları buradan çok engelliyor su düştükten sonra alanın iç kısmındaki muhtemel mermer zemin döşemesine ulaşacağız ve görsellik daha fazla dikkat çekici hale gelecek bunun yanında içerdeki çalışma ile birlikte kuzeyde yeni bulunan apsis dediğimiz yuvarlak kesitlik havuzunda içerisine açma çalışması başlattık. Tabii su seviyesi düştükten sonra buradaki havuzda Derinleştirilerek zeminine kadar ulaşılacak. Yaklaşık 2, 2,5 metre bir kazı çalışması planlanıyor. Bu kısımda inşallah o zaman Roma Hamamının ana cephesi tümüyle önündeki yanlış dolgu ve betonlaşmadan kurtarılarak açılmış olacak. Buradaki çalışmanın sonucun da da bu toprak dolgular sonradan 1970'lerde hafriyat atılması sonucu dolan bu kısım temizlendikten sonra burada yapılacak çevre düzenlenmesi ile ve etrafında bulunan değişik antik döneme ait taşların getirilmesi ile burası açık hava müzesi gibi bur durumu getirilecek diye düşünüyoruz.“
Editör: TE Bilişim