SPORToto Bölgesel Amatör Lig Beşinci Grup’ta zirve mücadelesi veren Yozgatspor hafta sonu çok önemli bir müsabakaya çıktı.  Nevşehirspor ile oynadığı müsabakayı kazanmaktan başka çaresinin olmadığı bilinciyle sahaya çıkan oyuncuların yaşadığı stres kırmızı siyahlı ekibin golü geç bulmasına neden oldu. Yozgatspor kontrollü bir şekilde gol aramaya çalışırken, zaman zaman maçın ağırlığının verdiği stres oyuncuların hata yapmasına neden olsa da güzel bir maç ortaya çıktı. 
Beraberlik için Yozgat’a gelen Nevşehirspor, kontra ataklar ile Yozgatspor kalesinde gol arasa da bulduğu pozisyonlarda Yozgatspor kalecisi Cengiz’i geçemediler. Buna karşılık 80 dakika boyunca da Yozgatspor ataklarına direndiler. İki denk gücün bu karşılaşmasında Yozgatspor Hakkı Tosun’un ayağından bulduğu gol ile sahadan 1-0 galip ayrılarak zirvedeki yerini aldı. 
Bana göre müsabakanın dönüm noktası ise 46’ncı dakikada konuk ekip Nevşehirspor’un yakaladığı pozisyon. Bu pozisyonda Nevşehirspor’un yabancı oyuncusunun kafa şutunu kaleci Cengiz doksandan çıkarması bana göre maçın seyrini değiştirdi. Bu dakikadan itibaren Yozgatspor daha dikkatli ve daha ciddi pozisyonlar üretmeye başladı. Taraftarının da desteği arkasına alan kırmızı siyahlılar aradığı golü de 80’inci dakikada buldu. 
Yozgatspor da Seyit Ali’nin son dakika pozisyonu ve mücadelesine de değinmeden geçemeyeceğim. Kırmızı siyahlı ekibin genç oyuncusu 90’ıncı dakikada çok güzel bir pozisyon yakaladı ancak hem gençliğinin hem de heyecanının kurbanı oldu ve topu boş kale yerine kaleciye nişanladı, bu pozisyon sonrasında da çok üzülen genç yeteneği hocası teselli etti. Bu pozisyon dışında da rakip takımın akınlarını engellemek için var gücüyle çabaladı, deyim yerindeyse tekmeye kafasını soktu. Bir pozisyonda üç rakip takım oyuncusuna attığı çalım ise görülmeye değerdi. Seyit Ali her geçen gün iyiye gidiyor ve daha çok süre oynama şansı verilirse bence daha iyi noktalara da gelebilir.
Yozgatspor bu hafta çok zor bir deplasmana çıkacak. Ligin güçlü ekiplerinden olan Adana Büyükşehir Belediyespor ile karşı karşıya gelecek olan kırmızı siyahlılar bu maçı da mutlaka kazanmak durumunda. Artık kolay maçları kalmayan Yozgatspor zirvedeki yerini korumak istiyorsa devre arasına kadar puan kaybetmemesi gerekli diye düşünüyorum. 
Hentbol Erkekler Birinci Lig’indeki temsilcimiz Yozgat Bozokspor Hentbol Milli Takımının balkan şampiyonasına katılmasından dolayı lige verilen arada haftayı maç yapmadan geçirdi. Maç oynamamasına karşılık takımı izine göndermeyen kırmızı siyahlı yönetim, verilen bu arada takımın eksikliklerinin giderilmesi için antrenmanlarına devam etmesini istedi. Bu hafta sonu deplasmanda zor bir müsabaka oynayacak olan Yozgat Bozokspor, güçlü rakibi Gümüşhane Belediyespor karşısında galip gelmek için elinden geleni yapacaktır. Ligin aslında en iyi kadrolarından birini sahip olan Yozgat Bozokspor’un bir çok oyuncusunun lig başladıktan sonra takıma katılması, oyun içerisinde uyumsuzluklara neden olmuştu, bu uyumsuzluklar ise lige verilen ara da bana göre minimize edilmiştir diye düşünüyorum. 
Yozgat’ı Voleybol İkinci Lig’inde temsil eden Sorgun Belediyespor ise yoluna dolu dizgin devam ediyor. Rakiplerini bir bir alt eden sarı siyahlı ekip bu hafta da Erzurum deplasmanına çıkacak. Rakibini yenmek isteyen Sorgun Belediyespor bana göre bu müsabakayı da kazanarak zirvedeki yerini pekiştirecektir.