Çekerek Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarına karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Keneyi Hafife Almayın! 1

Belediye tarafından yapılan açıklamada, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, kenedeki virüslerin neden olduğu, ölümle sonuçlanabilen bir hastalıktır. Son günlerde havaların ısınmasıyla birlikte kene vakalarında artış olacağı öngörülmektedir. Lütfen dikkatli olalım” ifadelerine yer verildi.

Keneyi Hafife Almayın! 2

“TEDBİRİ BIRAKMAYIN”

Açıklamada, kırsal alanlarda bulunacak vatandaşların şu önlemleri alması istendi: “Bağ, bahçe, tarla, orman gibi riskli alanlara giderken açık renkli ve kapalı kıyafetler giyinin. Pantolon paçalarını çorap içine sokun ya da çizme giyinin. Halsizlik, iştahsızlık, ateş, vücut ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma, ishal gibi şikayetlerinden herhangi birini görürseniz, zaman kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna gidin.”

Belediye yetkilileri, erken müdahalenin hastalığın seyri açısından büyük önem taşıdığını hatırlatarak, KKKA konusunda toplumsal bilincin artırılmasının hayati önem taşıdığını belirtti.

Keneyi Hafife Almayın! 3

KENEDEN KORUNMANIN YOLLARI

Açık ve kır alanlarında uzun kollu giysiler giyin, pantolon paçalarını çorap içine sokun.

Açık renkli kıyafetler tercih edin (keneyi fark etmek kolaylaşır).

MSB'den 12 şehit için açıklama MSB'den 12 şehit için açıklama

Şapka takmak da saçlı deriyi korumaya yardımcı olur.

Doğadan döndükten sonra vücudunuzu ve kıyafetlerinizi kontrol edin.

Hayvanları (özellikle köpek, koyun vb.) keneye karşı düzenli kontrol edin.

Muhabir: Emre Akses