Batman'ın Gercüş ilçesinde, teröristlerle çatışmada şehit olan Jandarma Komando Er Mustafa Tekgül'ün, acı haberini alan Yozgat'ın Sorgun ilçesindeki baba ocağı, yasa boğuldu.
     1989-3 tertip olarak olarak vatani görevini yapan Jandarma Komando Er Mustafa Tekgül'ün şehit olduğu haberini alan baba Nuri Tekgül'ün inşaatlarda çalışmak için gittiği İzmir'den, Yozgat'taki cenaze törenine katılmak üzere yola çıktığı bildirildi.
     Gece oğlunun şehit olduğu haberini alan ve fenalık geçiren anne Züleyha Tekgül komşuları tarafından teselli edilmeye çalışıldı.
     Şehidin kardeşleri Mahmut (5), Ayşegül (10), Mehmet Ali (12) ve Ahmet Tekgül (15) ile diğer yakınları acı haber üzerine göz yaşlarına hakim olamadı. Fenalık geçiren Ahmet Tekgül, Sorgun Devlet Hastanesine kaldırıldı.
     Şehidin dayısı Salih Altan, ''Vatan sağ olsun, bir Mustafa'yı şehit verdiysek, arkadan şehit olmaya hazır yeni Mustafalar yetişiyor'' diye konuştu.
     Bu arada, Tekgül'ün cenazesi bugün Yozgat'a getirilecek. Cumhuriyet Alanı'nında düzenlenecek törenin ardından Çapanoğlu Camisi'nde cenaze namazı kılınacak. Cenaze, şehidin doğum yeri olan Fakıbeyli köyünde toprağa verilecek.
Editör: TE Bilişim