SABAH işyerine ulaştığımda bilgisiyarın düğmesine basmadan önce, masamın bir kenarında duran 'Bavul-Ot-Kafa' isimli aylık dergilerden birisini açar, okurum. Üç-dört sayfalık okuma sürecinin ardından işe başlarım. Akşam yatmadan önce başlamış olduğum kitabın belirli bölümünü okumadan yattığım pek nadirdir. 
Yarından itibaren, daha doğrusu bugün saat 19.00 itibariyle 'Tam kapanma' sürecine giriş yapıyoruz. Sabahları kalktığımda okuduğum dergilere Mayıs ayının ilk haftasında ulaşma imkanım zor gibi görünüyor. O yüzden okumakta olduğum 'Ot' dergisini 'tasarruflu(!)' okumaya özen gösteriyorum. Anlayacağınız, üç-dört sayfa yerine en fazla iki sayfa ile sınırladım kendimi. Bayram sonrasına kadar hergün sabah okumaya devam.
Üç haftayı kapsayan 'Tam Kapanma' süreci için planım hazır gibi. Sabahları kalkıp, dergi okumak, bilgisayarda gezinmek. Öğle saatlerinde dışarıya çıkıp, günlük ekmek ve diğer ihtiyaçları temin etmek, öğleden sonra biraz kitap okumak. Arada bir televizyon izlemek. Haber saatleri ile açıkoturumlardan mümkün olduğunca uzak durup, gerilmemek planım dahilinde.
Bu benim planım. Esnaf Yasin Ataman ne yapacak? ''İşyerim kapalı ama tam kapanma döneminde ödemem gereken kredi borcum için bankalar açık. Toptancıya verdiğim çekin, senedin günü geçerse, kredi notum düşecek. Üç haftalık tam kapanma ile ilgili bir planım yok, ödeme yapmak için birikimim/param da yok!'' diye dertleniyor.