YARIN saatler 19.00'u göstermeye başladığı andan itibaren ikametlerimize çekilip, Ramazan Bayramı sonrasına kadar 'Tam Kapanma' dönemine geçiş yapacağız. Başlangıçta böyle bir karar sosyal ve ekonomik yönden fazla zarar vermezdi ama insanların her konuda tükenmeye başladığı şu günlerde, 'Tam Kapanma' beraberinde ciddi sorunları da getirecektir, düşüncesindeyim. Sağlık olsun. 
Dün konuya giriş yaptım, devam edeyim. Tarihi Çapanoğlu Büyük Cami gibi daha bir çok eseri bizlere miras bırakan atalarımız, yaptıkları eserlerin üzerine değil, altına imzalarını attıkları için asırlar boyu bu eserlerin tamamı güncelliğini kuruyarak, günümüze kadar ayakta kalabilmiştir. 
Moderleşme adına mevcut görüntüyü güncelleştirme çabalarıyla hazırlanan projelerin altına değil de üzerine imzalar atılmasınınsonucunda ise, ortaya ucube bir durum çıkmıştır. 
Projenin, çalışmanın, eserin üzerine imzasını görünür bir şekilde, dev posteriyle yerleştirenler, bulundukları makamlardan veya şu fani dünyadan ayrıldıkları günün ertesinde imzalı posterlerinin altındaki projeleri, çalışmaları, eserleri de yok olup gitmiştir.
Şöyle etrafınıza bir bakın. Eserin, hizmetin, çalışmanın üzerine dev posterli imzasını atanların dünden bugüne kalan eller tutulur bir çalışması var mı? Buna karşılık, eseri, hizmeti, çalışmayı halkın ihtiyaçlarına, taleplerine göre hayata geçirip, üzerine değil eserin altına imzasını atanların çalışmalarını saymakla bitiremiyoruz.