Çekerek ilçesinin Fakıdağı Köyü Cami İmamı Ertan Kaplan, köylülere öncülük ederek köyde çevre düzenlemesi çalışmaları yapılmasını sağladı.
     Cami İmamı Ertan Kaplan'ın öncülüğünde köy halkı biraraya gelerek öncelikle cami çevresinde düzenleme çalışması gerçekleştirildi. Köylüler getirdikleri 30 traktör taşı imam ile birlikte çalışıp, cami çevresindeki yola kaldırım yaptı.
     İmam Kaplan, ''Yağışlı havalarda köy ortasından pis su akıntısı için kanal yapıp, köylü vatandaşın daha rahat bir şekilde geçebileceği şekilde mazgallar koyduk. Köy meydanında ortaklaşa kullanılan çeşme önü yağışlı havalarda çamur, yaz aylarında ise toz rahatsız ediyordu. Bu kötü görünümü ortadan kaldırmak için çeşme önüne beton attık, etrafında düzenleme çalışmaları başlatarak kısa bir süre içerisinde tamamladık'' dedi.
     Çimento, kireç gibi bazı malzemeleri kendisinin karşıladığını ifade eden Kaplan, köylülerin de kendisine beden gücüyle destek verdiğini, ilkbahar döneminden itibaren köyün diğer eksikliklerini giderip, güzel bir görüntüye kavuşması için çalışacaklarını sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim