Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı Mesleki ve Teknik Eğitim Müdürlüğü'nün 2. dönem Çıraklık Eğitimi kayıtlarının başladığını bildirdi.
     Yazıcı, 3308 Sayılı Çıraklık ve Mesleki Eğitim Kanunu ve kanuna dayalı çıkartılan Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliğinin 38. maddesi gereği Mesleki Eğitim Merkezinde yapılacak olan 2. dönem çırak kayıtlarının 28 Ocak'a kadar devam edeceğini söyledi.
     Yazıcı, ''Kanun gereği yanında 15-19 yaş arası ve 19 yaş üstü çırak çalıştıran esnafımızın çırakların Mesleki Eğitim Merkezine kayıt yaptırmaları zorunludur.
    Bu nedenle ustalarımızın ve çıraklarımızın mağdur olmamaları için belirtilen süre içerisinde 2. dönem kayıtlarını yaptırmaları için Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğüne başvurmalarını önemle rica ederim'' dedi.
     Yazıcı, başvuru yapacakların 4 adet sözleşme ile beraber nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi, mesleğini yapmasında sakınca olmadığına dair sağlık raporu, ustanın ustalık ve eğitici ustalık belgesinin fotokopisi, öğrenim belgesinin aslı ve fotokopisi, 6 adet resim, ikametgah belgesi, plastik dosya, 4 zarf ve 4 adet mektup pulu ile Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne başvurmaları gerektiğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim