SPOR Toto Üçüncü Lig Üçüncü Grup’taki temsilcimiz Yimpaş Yozgatspor, geçtiğimiz hafta sonu konuk ettiği Tuzlaspor karşısında galip gelmesine karşılık sahada ilk yarı farklı, ikinci yarı farklı bir Yimpaş Yozgatspor izledim.
Şampiyonluk mücadelesi veren Tuzlaspor maçına çok iyi konsantre olmuş olan kırmızı siyahlılar güçlü rakibi karşısında müsabakaya da çok iyi başladılar. Üst üste rakip kaleye yüklenen ve rakibini kendi ceza sahasına hapseden Yimpaş Yozgatspor Tuzlaspor karşısında kurduğu bu baskıyı kazandığı penaltı golüyle sonuçlandırdı. Tuzlaspor karşısında henüz 9’uncu dakikada 1-0 öne geçen kırmızı siyahlı ekip yine rakip kalede gol arayan taraftı. Aradığı golü de yine bir penaltı atışı sonrasında buldu.
Tuzlaspor karşısında 24’üncü dakikada 2-0 öne geçen Yimpaş Yozgatspor ilk yarıda çok iyi bir oyun sergileyip rakibine pozisyon şansı dahi vermeden 2-0 önde tamamladı. Ancak müsabakanın ikinci yarısında ilk yarıdaki performansından uzak bir görüntü çizen kırmızı siyahlıların böyle olmasında Salih Yurt’un ikinci sarı karttan oyundan atılıp takımını 10 kişi bırakmasının da rolü büyüktü tabi.
Müsabakanın ikinci yarısında skoru koruyup kontra ataklarla rakibin üstüne gitmek isteyen Yimpaş Yozgatspor, defansa çekilince rakip takımda Yozgatpor kalesinde ciddi pozisyonlar bulmaya başladı ve baskısını arttırıp golü de buldu. 80’inci dakikaya kadar skoru korumaya çalışan kırmızı siyahlı ekip, skoru koruyamayıp gol yiyebileceğini anlayınca tekrar rakip kalede gol aramaya başlayınca iki tane yüzde yüzlük gol pozisyonuna girdi ve rakibini de kendi yarı alanına tekrar hapsetmeyi başardı. Tuzlaspor karşısında ilk yarıda ve son 10 dakikada oynadığı güzel oyun ile müsabakayı kazanmasını bildi.
Yimpaş Yozgatspor’un sezon başından buyana öne geçtiği müsabakalardaki istatistiklerine baktığımız zaman ne zaman skoru korumaya kalksa kalesinde mutlaka gol yada goller görüyor. Atak oynadığı zaman, organize bir şekilde rakip kaleye yüklendiği zaman da hem rakibini bunaltıyor hem de gol buluyor. Bu takım hiçbir zaman skoru korumak için defans yapacak bir takım değil. Eğer Yimpaş Yozgatspor skoru korumak istiyorsa rakip kalede sürekli gol aramak zorunda kesinlikle defansa çekilmemesi defans yapmamalı. Her defansa çekildiği zaman golü kalesinde görüyor. Defansif bir oyun sergilediği zaman takım hata yapmaya müsait olduğu için rakip takip bir şekilde gol buluyor.
Kırmızı siyahlı ekip hafta sonu yine şampiyonluk mücadelesi veren Menemen Belediyespor ile karşılaşacak. Yimpaş Yozgatspor, bu müsabakada Tuzlaspor karşısında ilk yarıda oynadığı futbolu Menemen Belediyespor karşısında da oynarsa rakibinden istediği puan yada puanları alır.