Merhaba Kıymetli okuyucular! Allah’ın selâmı, rahmeti, bereketi, inâyeti hepimizin üzerine olsun.
Şükürler olsun on bir ayın sultanına kavuşturan Mevlamıza. Salat ve selamlar olsun Enbiyaya, şühedaya. Müjdeler olsun tüm cihana. Rahmet ve ecir kapılarının ardına kadar açıldığı, ruhların, hanelerin huzura eriştiği, günahların arındığı Ramazan-ı Şerif tüm İslam alemine mübarek olsun. Hanelerimiz bu kutlu misafir ile nurlansın, bereketlensin. Bu mübarek ayda oruçlar tutulsun, iftar sofraları kurulsun. Neşeyle kalkılsın sahurlara. Büyük küçük her Müslüman mutlu olsun, gönüller şenlensin, mabetler dolup taşsın, rahmet kuşatsın her yanı. Gülsün yüzler ve toplumda huzur egemen olsun. Kavuşamayanlara da rahmet olsun, dua olsun.
Ramazan ayı bereket, rahmet ve bağışlanma ayıdır. Bu ayda Cenab-ı Allah rahmetiyle insanları kuşatır. Günahları bağışlar. Duaları kabul eder. Hayır hususunda yarışan mü’min kullarıyla iftihar eder. Ramazan ayı girince; cennetin kapılarının açılacağı, cehennemin kapılarının kapanacağı ve şeytanların zincire vurulacağı; yapılan ibadet, iyilikler ve ecirlerin yedi yüz kat sevabının olduğu hadisi şeriflerde yer almaktadır. Ayet-i kerimede Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor:  Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa onu oruçla geçirsin...”Hadis-i şerifte ise Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) şöyle buyuruyor: “Mübarek Ramazan ayı geldi. Yüce Allah bu ayda oruç tutmayı farz kıldı.”2 Değerli Müslümanlar! Ramazan-ı şerif, hazine değerinde bir aydır.
Ramazan ayına bu fazilet ve kutsiyeti kazandıran şey hiç şüphesiz ki o ay içerisinde inmeye başlayan yüce kitabımız Kur’ân-ı Kerîm’dir.  “Ramazan, insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur’an’ın kendisinde indirildiği aydır.” Kur’an-ı Kerim Peygamber Efendimizin (sav) en büyük mucizesidir. Kur’an-ı Kerim’in inzali Allah’ın insanlığa en büyük lütfü ve nimetidir. Çünkü Kur’an’ın hidayeti sayesinde insanlar küfürden imana, sapıklıktan hidayete, karanlıktan aydınlığa, cehaletten ilme, zulümden adalete kavuşmuşlardır. Kur’an sayesinde insanlar, insanlığın değerini öğrenmişler, temel haklarına ve hürriyetlerine kavuşmuşlardır. Kur’an sayesinde insanlar sömürüden haksızlıktan, zulümden, cehalet, şirk ve küfür bataklığından kurtulup İslâm’ın aydınlığına kavuşmuşlardır. Bundan daha büyük bir lütuf ve nimet düşünülemez. Bu sebepledir Ramazanın feyzi ile okunan hatimler, mukabeleler, yasinler; bunun içindir mabetlerdeki hazırlık, hanelerdeki sevinçli telaş. Mevla’mızın bize en büyük rahmeti, Ramazanın ziynetidir Kur’an. Çokça okuyalım ve anlamaya çalışalım bu ayda. En azından dinleyerek ruhlarımızı  tazeleyelim. Bolca tefekkür edelim, günahlarımıza af dileyelim. Eksik ibadetlerimizi yerine getirmeye gayret gösterelim. Helalleşelim, kalplerimizi temizleyelim, hediyeleşelim, paylaşalım, muhtaçları sevindirelim, ailece teravih için camilere koşalım. Daha bir huşuyla kılmaya çalışalım namazlarımızı. Ruhlarımızı arındırmak için el açalım yüce makama. Gözden geçirilim geçen ömrümüzü ve hazırlık yapalım o pek çetin hesap gününe. Zekâtımızla, fitremizle, sadakamızla ve her türlü infakımızla Rabbimizin rızası kazanmaya çalışalım.
Evvelinde rahmet tecelli etsin diye dört elle sarılalım Ramazana. Ortasında bereket olsun diye artıralım ibadetleri ve sadakaları. Ahirinde günahlardan azat olalım diye çoğaltalım tövbeyi ve istiğfarı. Niyazımız Yüce Mevla’mızdan; bir daha yaşatmasın bize buruk Ramazanları. Ya Rab! Hastalarımız şifa, dertlilerimiz deva bulsun. Ramazan-ı şerifiniz, mübarek olsun.
Ve dudaklarımızda tatlı bir terennüm: “Hoş geldin ya şehr-i Ramazan, hoş geldin.”