Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan 2025 Ocak ayı istatistiklerine göre, Hizmet İş Sendikası bir önceki döneme göre üye sayısını 5 bin 452 artırarak sektöründeki en büyük sendika olma konumunu pekiştirdi.
Ferman Zararsız, açıklamasında, “Yayımlanan istatistiklere göre, Hizmet İş Sendikası olarak, Konfederasyonumuz Hak İş ve Genel İşler iş kolunun en büyük işçi sendikası olma konumumuzu sürdürüyoruz. Bu başarı, tüm emekçilerin ortak mücadelesinin ve kararlılığının bir sonucudur” ifadelerini kullandı.
Zararsız, Türkiye genelindeki sendikalı işçi sayısındaki artışı ve Hak İş’in üye sayısındaki yükselmeyi de vurguladı.
Konfederasyon Hak-İş’in üye sayısının Temmuz 2024’e göre 26 bin 82 artarak 847 bin 841’e ulaştığını belirten Zararsız, bu verilerin sendikal mücadelenin gücünü ve halkın güvenini yansıttığını söyledi.
Başkan Zararsız, “Emek ve emekçiyi merkeze alarak, hak, adalet ve özgürlük mücadelesini 47 yıldır sürdürüyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında, işçi kardeşlerimizin onurlu bir yaşam sürebilmesi için gece gündüz demeden mücadele ediyoruz. Şimdi, Genel İşler işkolunda çalışan tüm emekçi kardeşlerimizi, Hizmet İş çatısı altında birleşmeye davet ediyoruz” dedi.
Zararsız, açıklamasının sonunda, Hizmet İş Sendikası’na inanan, güvenen ve birlikte mücadele eden tüm emekçilere teşekkür etti.
“Bu büyük başarıda emeği geçen tüm teşkilat üyelerimize minnettarız. Sizlerin desteğiyle daha büyük başarılara imza atmaya devam edeceğiz” diyen Zararsız, Hizmet İş ailesinin gücüne olan inancının tam olduğunu söyledi.