Güne Ay'ın Akrep burcundaki seyriyle başlayacağız. Ay Akrep burcunda düşük pozisyonda olduğu için
özelliklerini pek iyi gösteremez. İlişkilerde kuşkucu, takıntılı ve baskıcı davranabiliriz. Gizli olanı keşfetmek,
derinlemesine araştırmalar yapmak için içgüdüsel bir isteğimiz olabilir. Ay en basit anlamıyla duygularımızı ifade eder. Dolayısıyla Akrep burcunun güç isteği ve kontrol etme arzusu duygularımıza yansıyacaktır.
Daha tutkulu ve derin ilişkiler kuracağız. Kendimizi duygusal anlamda huzursuz hissedebiliriz. Ay Akrep burcundayken sezgilerimiz ve gözlemci tarafımız kuvvetlenir. Kendimizi mistik ve gizemli konuları araştırırken bulabiliriz.
Pazartesi gece 01.08'te iletişim gezegeni Merkür ile sevgi ve parasal konuları anlatan Venüs arasında 60 derecelik güzel bir açı oluşacak. Fikirlerimizi ve düşüncelerimizi rahatça ifade edebileceğiz. İletişim tarzımız her zamankinden daha ılımlı ve merhametli olabilir. Anlaşma ve sözleşmeler için son derece verimli günlerdeyiz Pazartesi sabaha karşı Merkür, ani ve sıradışı gelişmeleri simgeleyen Uranüs ile Boğa burcunda kavuşacaklar. Yaratıcı, yenilikçi ve çılgınca fikirler üretebileceğimiz bir süreç olacak. Zihnimiz ve algılarımız güçlenecektir. Fikirlerimiz ve düşüncelerimiz sık sık değişebilir. Boğa burcu toprakla ilgili konuları anlatır.
Dolayısıyla depremler, yeraltı hareketleri artabilir. Elektronik aletlerde bozulma, teknolojik bir takım sorunlar gündeme gelebilir.
Öğle saatlerinde Güneş ve Pluto arasında 90 derecelik sert bir açı oluşacak. Eş, patron, baba veya diğer otoriter insanlarla aramızda sürtüşmeler, gerginlikler yaşanabilir. Davranışlarımız kontrolcü ve manipülatif olacaktır. Güç takıntısı içerisinde olabiliriz. Bu güç çekişmelerinde geri dönüşü olmayan kararlar vermemekte fayda var.
Salı günü Ay, Yay burcuna geçiş yapacak ve perşembeye kadar burada kalacak. Duygularımızı daha felsefik bir şekilde göstereceğimiz bir kaç gün olacak. Kendimizi heyecanlı, coşkulu ve iyimser hissedeceğiz.
Seyahat etmek, gezme-tozma farklı ufukları keşfetmeye meyilli olabiliriz. Merak ve öğrenme isteği artacaktır. Olumsuz anlamda aşırı iyimserlik gerçekleri görmemize engel olabilir. Abartılı tepkiler verebiliriz. Duygular dağınık ve sabırsız olabilir.
Perşembe günü Ay, Oğlak burcuna geçiş yapacak. Birkaç gün ciddi ve duyguları arka plana atan bir yapıda olabiliriz. Duygusal tatmini başarma ve çalışma üzerinden sağlayacağız. Disiplin ve sorumluluk duygumuz artacaktır.
Perşembe günü 10.29'da Satürn ve Kuzey Ay Düğümü arasında mücadele açısı gerçekleşecek. Bu açı hedeflerimiz için sabırlı ve disiplinli hareket etmemiz gerektiğini gösteriyor olacak. İlerleyebilmek için parasal anlamda her zamankinden daha fazla mücadele etmemiz gerekecek.
Cumartesi günü Ay Kova burcuna geçiş yapacak. Birkaç gün sağı solu belli olmayan zihni aşırı yoğun bir yapıda olabiliriz. Duygularımızda sık sık değişimler görülebilir.
Pazar sabahı Merkür ve Kuzey Ay Düğümü arasında bir kavuşum gerçekleşecek.Önemli fikirler ve projeler bu dönem karşımıza çıkabilir. İnternet ve teknolojiyi daha aktif kullanacağız. Yine gün içinde Merkür ve Satürn arasında sert bir açı oluşacak. Zihnimiz biraz karamsar olsada disiplinli ve sorumlu hareket edeceğiz. Fikirlerimizi ifade etmek bu dönem biraz zor olabilir.