Pazartesi gecesi iletişim gezegeni olan Merkür Boğa burcuna geçecek. Zihnimiz, ayakları yere sağlam basan, pratik ve gerçekçi çözümlere odaklı olacak. Boğa burcu parayla ilgili burçtur.
Dolayısıyla parasal anlamda fikirler ve çözümlerle uğraştığımız bir süreç olacak. Boğa burcunun sabit yapısı karar verme de zorlanacağımızı fakat karar verdikten sonra kararımızdan kolay kolay
dönmeyeceğimizi gösteriyor olacak. Bu süre zarfında sabit fikirli ve inatçı olabiliriz. Kendimizi ifade ediş şeklimiz tutarlı, sakin, yavaş ve güven verici olacaktır.
Diğer yandan Ay, Aslan burcundaki yolculuğuna devam edecek. Bugün kendimizle daha çok vakit geçireceğiz. Alkış almak, takdir görmek, olayların merkezinde olmak isteyebiliriz. Eğlenme ihtiyacı ve keyfe düşkünlük artabilir. Hayatın keyifli tarafları, hobiler, flört ve çocuklarla ilgili konular gündeme gelebilir. Kendimizi göstermek her zamankinden daha kolay olacaktır.
Organizasyon gerektiren durumlar olabilir, belki bir davet alabiliriz. Ay, Aslan burcundayken yaratıcılık gerektiren işler ve sporsal faaliyetler açısından verimli günlerdir.
Salı günü 14.08'de Ay, Başak burcuna geçecek ve perşembeye kadar burada kalacak. Ay, Başak burcunda çalışmanın ve düzenin vakti geldiğini bizlere anlatıyor olacak. Sağlık, çalışma hayatı ve gündelik rutin konular gündeme gelebilir. Detaycı, titiz ve dikkatli hareket edeceğiz. Hizmet etmek, üretmek ve faydalı işler yaparak duygusal tatmini sağlayacağımız bir kaç gün geçirebiliriz.
Aşırı detaycılık ve mükemmeliyetçilik bütünü görmemize engel olabilir. Ay Başak burcundayken analiz yapmak, temizlik, düzen gibi konular için verimli zamanlardır.
Gün içinde yılın en önemli görünümlerinden biri olan iki ağır gezegen Jüpiter ve Neptün
birbirleriyle kavuşacaklar. Jüpiter ve Neptün 13 senede bir kavuşum yaparlar fakat aynı burçta kavuşumları tam 166 sene sonra olur. Üstelik Balık burcu iki gezegeninde yöneticisi durumunda etkisi çok büyük olacaktır. Bir önceki balık burcundaki kavuşum 1856 yılında gerçekleşmişti. Islahat fermanı, Paris antlaşması ile Kırım savaşının bu tarihte bitmesi ve Dolmabahçe sarayının  bu tarihte açılması gibi durumlar olmuştu. Dolayısıyla tarihe tanıklık edeceğimiz olaylar yaşayacağız. Neptün sular, petrol, kimyasal maddeler, sel baskınları ve denizlerle ile ilgili gelişmeler olabileceğini gösterecek. Bireysel anlamda sıkıntıların çözüme kavuşması ve hayallerin gerçek olması adına güzel etkiler mevcut. İnsanlık açısından bir uyanış zamanları olacak.
Çarşamba günü gece saatlerinde Güneş ile Satürn arasında destek açısını diye tabir ettiğimiz 60 derecelik bir açı oluşacak. Disiplinli olacağımız, görev ve sorumluluklarımıza odaklandığımız bir süreç olacak. Otoriter insanlarla gayet uyumlu çalışacağız. Satürn Astrolojide kalıcılıkla ilgilidir.
Dokunduğu gezegene tutkal görevi sağlar. Dolayısıyla hedeflerimiz ve girişimlerimiz kalıcı olabilir.
Cumartesi günü Terazi burcunda bir dolunay olacak. Dolunaylar en basit anlamıyla Güneş ve Ay'ın birbirlerine karşıt açıda olduğu zamanlardır. Güneş eril figürler, Ay dişil figürleri anlatır.
Dolayısıyla biraz gergin olacağız. Dolunaylar, yeni ayların aksine sonlandırma enerjisi taşır. Terazi burcu ilişkileri anlatan bir burç olduğu için ilişkilerde tamamlanmalar görülecektir. Bir ilişkiniz varsa bitebilir veya mevcut bir ilişkinizi bir üst boyuta taşıyabilirsiniz. Terazi burcunun yöneticisi gezegeni Venüs Koç burcunda zararlı pozisyonda. Yani ilişkilerde çekişmeler ve bencil hareket edebiliriz. Ortaklı işlerimiz varsa ortaklarla aramızda finansal sorunlar yaşanabilir.