Neredeyse her gün gelen şehit haberleri karşısında sessiz kalmayan şehit yakınları; “Açtınız, saçtınız, terörü neden bitiremediniz. Açılımın bedeli şehitler mi olmalıydı” diyerek yüreklerindeki yangını dile getirdiler.
Şırnak'ın Uludere İlçesi Gülyazı Köyü Karaçallı mevkiinde Kuzey Irak'tan giren terörist grupla çıkan çatışmada 1.5 yıllık Uzman Çavuş Mehmet Tez (24) şehit düşmesinin ardından Yerköy'deki törende bir araya gelen yaklaşık 3 bin kişi teröre ve sonuç vermeyen açılım politikalarına tepki gösterdi. Bir tepki de Yozgat Şehit Aileleri Derneği Başkanı Zübeyir Altunok'tan geldi.
HANİ MEHMETLER
ÖLMEYECEKTİ?
    Yerköy'de toprağa verilen Şehit Mehmet Tez'e Allah'tan baş sağlığı, ailesine ve Yozgat halkına baş sağlığı dileyen şehit babası Altunok, Yozgat'ın terörle mücadelede 186. şehidini toprağa verdiğini belirterek, bu acıların bir an önce durması gerektiğini söyledi.
    Altunok, her şehit haberinde yürek yangınlarının kat kat arttığını belirterek, açılım politikaları ile biteceği, yok olacağı söylenen terör olaylarının tam aksine artmasıyla yürek yangınlarının alev alev  yakmaya devam ettiğini ifade etti.
    “Hani Mehmetler ölmeyecek, şehitler gelmeyecekti. Kandildeki hainleri bunun için mi kırmızı halılarla karşıladık, seyyar mahkemelerde yargılayıp serbest bıraktık” diyen Altunok;
    “Yeter artık, yüreğimiz yanıyor. Yozgat 186. şehidini toprağa verdi. Yerköy'de bir baba daha şehit babası olarak adını yazdırdı. Kim bilir sıra kimde, kimlerin yüreği yanacak. Yazık, günah, ihanetin hesabını eli kanlı katillerden sorun” dedi.
ŞEHİT VERMEK DEĞİL İHANET YÜREĞİMİZİ YAKIYOR
    Her şehit ailesinin kalbinde 'Vatan sağolsun' inancının var olduğuna işaret eden Şehit Aileleri Derneği Başkanı Zübeyir Altunok, şehit ailelerini yıkanın yaşanan ihanet oyunlarına prim verilmesi olduğunu söyledi
    Altunok; “Bir değil bin evladımız vatan için feda olsun. Gerekirse elimize silah alır biz de dağlara çıkarız. Ama terör denilen bela bitirilmek yerine bir yandan azıyor, kuduruyor, evlatlarımıza saldırıyor. Devletin üç beş çapulcuya haddini bildirip, cezasını vermesini, bu ihanet oyunlarının bir an önce bitirilmesini istiyoruz” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim