Özel Ergin İlköğretim Okulu velileri Güney Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki illere gezi düzenlendi. Öğrencileri olduğu gibi ailelerini de düşünen Özel Ergin’in bu gezisi tarihi ve kültürel ağırlıklı oldu.

            Gaziantep Botanik Park ile başlayan gezi, kentin çarşılarının, kalesinin gezilmesi ve Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesinin gezilmesi ile devam etti.

            Şanlıurfa’da ise Hz. Eyüp’ün çile çektiği mağara ile yıkanarak şifa bulduğu kuyuyu ziyaret ile başlayan gezi, Hz İbrahim (A.S) doğduğu Mağara, Üstad Beddiüzaman Hazretlerinin ilk defnedildiği mekan, dört yüzyıldır devam eden zikir meclis yeri, mancınıklar, Hz İbrahim’in ateşe atıldığında, düştüğü mağara ve ateşin suya, odunun balığa dönüştüğü Balıklı Göl ve Urfa Kalesi ziyareti ile tamamlandı.

            Gezinin ikinci günün de, Diyarbakır’da tarihi Diyarbakır Ulu Camii,  27 sahabenin bulunduğu Hz. Süleyman Cami ve Çin Seddi’nden sonra dünyanın en uzun surları sayılan Diyarbakır surlarının ziyaretinden sonra Eğil İlçesinde bulunan Hz. Elyasa ve Hz. Zülküf Peygamber’in kabirleri ziyaret edildi.

            Gezinin son günü Mardin’de gerçekleşti. Özel Ergin İlköğretim Okulu öğrenci velileri Mardin’de ilk olarak Şeyh Çabuk Camii (Efendimizin S.A.V postası olan sahabe efendimiz) ziyareti ile başlayarak, Ardından Süryanilerin dünyaca ünlü Kırklar Kilisesi, Mardin Müzesi, Ünlü Mardin çarşılarının gezilip görülmesi, Tarihi Mezopotamya Ovasına kuşbakışı bakılan Kasımiye Medresesi’ni ziyaret ettiler. Kasımiye Medresesi içerisinde canlının doğumundan ahret hayatına kadar aşamasını ifade eden Eyvan çeşmesi görüldü.

            Gazi Köşkünün gezilmesi ve köşkte meşhur sıra gecesi programıyla gezi son buldu.

            Okul Müdürü Ali Acar, “Yoğun iş stresinden bir nebze olsun velilerimizi uzaklaştırmak ve diğer velilerimizle kaynaştırmak, bunları yaparken de tarihi ve kültürel değerlerimizin gezilip görülmesini amaçladık.

            Velilerimizin memnuniyetlerini ifade etmelerinden anlıyoruz ki kültürel amaçlı gezilere devam etmeliyiz” dedi..

Editör: TE Bilişim