Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı olarak Yozgat’a ilk ziyaretini yapan hemşerimiz Cemil Çiçek, Yozgatlı’nın yıllardır hayalini kurduğu 700-800 kapasiteli Jandarma Er Eğitim Alayı yerine 8 bin öğrencisi olan kolordu büyüklüğündeki üniversiteye sahip çıkmasının farkındalığına varması gerektiğini söyledi.

Kızılay’ın Yozgat’ta yaptırmayı planladığı Kız Öğrenci Evi, Afet Müdahale Deposu Kriz Merkezi ve Aşevi’nin temel atma törenine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile birlikte ilk ziyaretini yapan TBMM Başkanı, hemşerimiz Cemil Çiçek, törende yaptığı konuşmada hem Yozgatlılara hem de hayırseverlere önemli mesajlar verdi.

HAYALİNİ KURDUĞUNUZ ALAY 800 KİŞİLİK

            Siyasete başladığı yıllarda ziyaretine gelen hemşerilerinin, dostlarının bir zamanlar Yozgat’ta bulunan Jandarma Er Eğitim Alayı’nın yeniden getirilmesini istediğini belirten Çiçek; “Ziyaretimize gelen dostlarımız, hemşerilerimiz “Yozgta’a şu eğitim alayı bir gelse” diye iki de bir söylerler, iki de bir yazarlar. Yozgat’ın kurtuluşu için tek çare olarak gösterirler. Neticede bir alay 700-800, bin kişiden müteşekkildir” dedi.

            İstenilen jandarma alayının yanında üniversitenin bir kolordu büyüklüğüne sahip önemli bir gelişim kurumu olduğuna dikkat çeken Çiçek; “Halbuki burada 8 bin 300 kişilik (Üniversite) bir eğitim alayı değil eğitim kolordusu var. Belki Yozgatlı hemşerilerimiz bile bunun farkında değil.

            Onun için eğitim meselesini biraz daha kökleştirelim biraz daha geliştirelim, üniversiteyi merkez yapmak suretiyle Yozgat’ın gelişmesine katkı sağlamış olalım. Benim de teşvikimle, Sayın Kızılay Başkanı’nın desteği ile bir öğrenci yurdunu kazandırmaya çalışıyoruz. Üniversite öğrenci sayısını 8 binden 15 bine çıkarmak mümkün ama nerede kalacak nerede yatacak nerede okuyacak, fakülte binaları lazım” dedi.

HAYIRI SEVEN DE VAR SEVMEYEN DE!

            Üniversitenin ve Yozgat’ın gelişiminde hayırsever desteklerinin önemine işaret eden Çiçek, Bilal Şahin, Erdoğan Akdağ gibi hayır severleri örnek verdiği konuşmasında söz verdiği halde hayrını yerine getirmeyenlere de sitem etti.

Çiçek şöyle konuştu: “Onunu için hayırsever hemşerilerimiz var, ayrıca söz verip hala gereğini yapmayan hemşerilerimiz var. O nedenle emeği geçmiş olanlara teşekkür ediyorum. Bu gün bir Bilal Bey, Erdoğan Akdağ var, ismini hatırlayamadım başka hemşerilerim var. Ne olursa olsun onlar üniversitelerine destek veriyor. Devlet olarak destek veriyoruz, Kızılay olarak destek veriyoruz. İnşallah diğer hemşerilerimiz de işin bir tarafından tutmak suretiyle burayı (üniversite) mevcudunu 15 bine, 20 bine çıkardığımızda emin olun Yozgat ikiye, üçe, dörde katlanacak.

            İnsanlarımız bu gün çekmiş olduğu bir takım sıkıntılar varsa bunlardan da büyük ölçüde kurtulmuş olacaktır.”

BİR DAHAKİ SEFERE

ELİMİZ BOŞ

GELMEYECEĞİZ

            TBMM Başkanı Cemil Çiçek, bir daha ki Yozgat ziyaretinde eli boş değil hizmetlerle geleceklerini işaret etti.

            Yozgatlı’nın verdiği desteğe olan minnettarlığını da dile getiren Çiçek; “Biz elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. İnanıyoruz ki değerli başbakan yardımcımız, değerli milletvekillerimiz de ellerinden geldiği kadar yapılacak çalışmalara destek vermek şartıyla bir başka zaman Yozgat’a geldiğimizde elimiz boş gelmeksizin yeni hizmetleri buralara kazandırırız. İnşallah Yozgat bu gün bulunduğu noktadan çok daha ileri bir noktaya gelir gelecektir.

            Bu noktada hemşerilerimizin desteğine, birliğine, beraberliğine, teşvikine, seçmiş oldukları insanları umumun hayrına, Yozgat’ın hayrına olan işlerle meşgul etmeye davet ediyorum. Şahsi işlerle milletvekillerini hemşerilerimiz çok meşgul eder. Onlar için de gelin ama daha büyük işler daha önemli işler için gelin hepimizin hayrına olan işler için gelin. O zaman inanıyorum ki siyaset de daha anlamlı olacak” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim