Belediye Başkanı Yusuf Başer Sivas caddesinde bulunan bina yöneticileri ile toplantı yaparak uygun olmayan binaların dış grünümüne düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.
    Yozgat'ın Türkiye genelinde Denizli'den sonra en çevreci il olduğuna değinen Başkan başer, “Amacımız Yozgat'ımızı 2010 yılında Türkiye'de çevre belediyeler arasında birinci yapmak” dedi.
    Başkan Başer özellikle E 88 karayolu üzerinde bulunan apartmanların dış görünümü Osmanlı veya Selçuklu mimarisi tarzında yapılabileceğini söyledi.
    Başer şunları söyledi: “Ben öncelikle buraya teşrif eden aparman yönetici arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum hassasiyetlerinden dolayı. Tabi bu bizim yaptığımız 3194 sayılı belediye imar yasasının getirdiği bir zorunluluktan doğmaktadır. Biz istiyoruz ki burada ki buradaki apartman yönetici arkadaşlarımız kendisinin istek ve talepleriyle çokta yük getirmeyecek şekliyle şehrimizin güzelliğihe katkıda bulunabilirler, ısı yalıtımına ciddi anlamda katkıda bulunabilirler, yaptığı çalışmalarla, biz daha önceki yıllarda Esentepede Erdoğan Akdağ Mahallesinde oradaki binalarda uygulamayı yaptık çokta olumlu neticeler aldık, hem şehrimizin güzelleşmesine katkı sağlandı, yol boyu gelip geçen trafiğe faydası oldu hem o apartmanların değerinin artmasına neden oldu.
    Onun için Sivas caddesinde bulunan özellikle yıpranmış boyası ihtiyacı olan esnaf arkadaşlarımızdan ve üstte bulunan apartmanlardan da katkı payı almak suretiyle böyle bir teşebbüse başladık. Belediyemizce böyle bir kampanya başlatıldı, bizde yardımcı olacağız hem teknik anlamda hemde diğer konularda buraların yapımına start veriyoruz, inşallah hayırlı bir çalışma olur, tüm belediye ekiplerimizle 2010 yılında Yozgat'ımızın asfaltıyla, çevre düzenlemeleriyle, yeşil alanlarıyla, apartmanlarımızın dış görüntüleriyle diğer tüm illere ortak olacak şekilde bir düzenleme yapmak durumundayız.
    Onun için biz sizlerden de yardım ve katkı bekliyoruz, inşallah bu toplantıdan sonra apartman yöneticileri olarak apartman sakinleriyle toplantı yaparak bu değerlendirmeleri yapma imkanı olacaktır. Bunun neticesinde yapılan boyalar hem ilimize hem de boyacı esnafı olsun belli çalışmalara katkısı olacaktır” dedi.
    Başer son yıllarda Yozgat'ın ciddi manada bir ivme kazandığını belirterek; “ Son zamanlarda Yozgat çok ciddi bir ivme kazanmıştır, sıcak asfalt çalışmaları devam ediyor, inşallah bu asfaltın yanında binaların dış görünümü de güzelleştirilirse çok daha uygun olur diye düşünüyorum.”

Editör: TE Bilişim