Başer, Çapanoğlu Kent Parkında düzenlediği basın toplantısında, bu yıl içerisinde belediyenin rutin işleri dışında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile yaptıkları çalışmaların olduğunu, Yozgat'a basketbol, voleybol ve futbol sahaları kazandırdıklarını söyledi.
    Yusuf Başer, alt yapı çalışmaları olan kanalizasyon ve su çalışmalarının çok önemli olduğunu, geçen yılın nisan ayından bu güne kadar 11 kilometre su kanalizasyon hattı ve 11 kilometre su irsaliye hattının tamamlandığını belirterek, bu çalışmaların tamamen belediyenin kendi imkanları ile yapıldığını ifade etti. Belediye Başkanı Başer, Fen İşleri Müdürlüğü'nün pek çok mahallede asfalt çalışması yaptığını, ayrıca revizyon çalışmalarının da tamamlandığını vurguladı.
    Yozgat'taki revizyon çalışmalarının kamuoyunu en çok meşgul eden çalışmalardan biri olduğunu da vurgulayan Yusuf Başer, ''Revizyonda belediye meclisimizde eski imar planı ile yeni imar planı arasında bir değişiklik yok ise biz onlara zaten müsaade ediyorduk. Fakat vatandaşta yanlış bir beklenti ve kanaat vardı. '2 katlı yerim acaba 6 kat, 8 kat, 10 kat mı oluyor?' diye. Bu kanaat tamamen yanlış, zaten şehir planlamacılar ilimizin bundan sonraki yapılaşmamış alanlarda yollarının geniş, parklarının daha düzenli, gençlik alanıyla, oto parkıyla çok ciddi anlamda çok güzel bir çalışma yaptılar revizyon çalışmaları kapsamında'' dedi.
    Revizyon çalışmalarını ağustos ayı belediye meclisine yetiştirilmeye çalışıldığını anlatan Başer, bu ay içerisinde eğer bir itiraz olmaz ise, itirazlı kısımlar hariç diğer kısımlarının faaliyete geçmiş olacağını, itirazlı kısımların ise yeniden gözden geçirilerek iller bankası ile görüşülerek çözüme ulaştıracaklarını ifade etti.
    Mahallelerde yaşanan su kesintilerine de değinen Belediye Başkanı Yusuf Başer, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
    ''Bazı mahallelerimizde su kesintileri yapılıyor, bu kesintilerin ana sebebi arızalar, tamiratlar, tadilatlar var ama asıl neden Yozgat'taki yapılaşmayla alakalı. Çünkü önceden Yozgat'ın yapılmış bir alt yapı çalışması var bir demir boruyla, birde plastik boruyla su gidiyordu. Bu yapılan çalışmaları biz teke bindirmeye çalışıyoruz. Şu anda şehirde su ihtiyacımız yok. Yani litre olarak şehre 220 litre bölü saniye su vermemiz gerekirken şuanda 270 litreye yakın su veriyoruz ama tazyik ve basınçtan dolayı bazı mahallelerimize su çıkmıyor onun için buralarda yeniden düzenleme yapıyoruz, çalışmalarımız son aşamaya geldi, bir kaç gün içerisinde Yozgat'ın tamamına su vereceğiz.
    Eğer sorun yine devam ederse o zaman mahalleler arasında belirli saatleri belirlemek suretiyle planlı bir şekilde su kesintisi olabilir. Yozgatlı hemşehrilerimizin bize yardımcı olmaları açısından özellikle ağustos ayı içerisinde mümkünse araç yıkamayı, bahçe sulamayı, yün, kilim gibi bazı yakınacak şeyleri belediyemizin şebeke suyuyla değil bunları çeşme suları ile yapmalarını istiyoruz. Çünkü belediye meclisimizin aldığı karar ile bunlar bir sorumluluk getiriyor ve cezaya tabi, şebeke suyunu bu şekilde kullananlar görüldüğü taktirde cezai işlem uygulanacak.''
       
Editör: TE Bilişim