Türk Sağlık-Sen, aynı hizmeti yürüten fakat farklı kadrolarda görev yapan sözleşmeli memurların karşılıklı yer değiştirmesinin yolunu açmanın mücadelesini veriyor. Sendika, bakanlığın söz konusu yer değişikliği iznini iptal etmesine tepki gösterdi.
Türk Sağlık-Sen'den yapılan açıklamada aynı hizmeti yürüten farklı kadrolarda görev yapan sözleşmeli memurların karşılıklı yer değiştirmesi için dava açtı. Türk Sağlık-Sen tarafından Van İdare Mahkemesine açılan davada laboratuarda aynı görevi yapan fakat farklı kadrolarda olan iki sağlık çalışanının karşılıklı yer değişikliğinin yapılması talep edildi. Sağlık Bakanlığı'nın söz konusu yer değişikliğine izin vermeyen işleminin iptal edilmesi istendi.
Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada Bitlis'in Tatvan Devlet Hastanesi'nde sözleşmeli sağlık teknikerleri olarak görev yapan sözleşmeli personel ile İstanbul'da bir hastanede çalışan sözleşmeli memurun karşılıklı olarak yer değişikliği talebinin reddedilmesi üzerine sendika olarak dava açıldığı belirtilerek, gelişmelerle ilgili şu bilgilere yer verildi:
“Dava dilekçesinde sözleşmeli personelin yer değişikliğine dair yönergede  aynı unvan ve hizmet niteliklerine sahip pozisyonda çalışan personelin il içi veya iller arası karşılıklı yer değişikliği hakkının verildiği hatırlatıldı.
Dilekçede aynı hizmeti yürüten fakat öğrenim durumlarının farklılığı nedeniyle farklı kadroya sahip olanların karşılıklı yer değişikliği talebinin kabul edilmemesinin hukuka ve hakkaniyete aykırı olduğu belirtildi.  Karşılıklı yer değişikliği talebinin reddedilmesine ilişkin işlemin iptali istendi.
Açılan dava ile ilgili bir değerlendirme yapan Genel Başkanımız Önder Kahveci aynı işi yapan çalışanların karşılıklı yer değiştirmesine izin verilmesi gerektiğini kaydederek “ Sözleşmeli çalışanlar arasında aynı işi yapanların karşılıklı yer değiştirmesine eğitim durumlarının farklılığı engel olmamalıdır. Aynı hizmeti üreten insanlar birbirlerini yerine geçtiğinde hizmetin yürümesinde herhangi bir sıkıntı yaşanmayacaktır. Biz açtığımız dava ile bunun sağlanmasını istiyoruz. Bu durum mutlaka düzeltilmelidir. Karşılıklı yer değiştirmede çalışanlara kolaylık sağlanmalıdır. Amacımız sözleşmelilerin mağduriyetinin son bulmasıdır.” 
Editör: TE Bilişim