Türk Ocağı Yozgat Şubesi'nin Aşure Gününe özel konferansta Kerbela ve Kerbela öncesinde yaşanan fitne-fesat konuşuldu.
    Türk Ocağı Yozgat Şubesi'nde yapılan konferansın konuşmacı konuğu Süleyman Çınarer oldu. Konferansa MHP İl Başkanı Ergin Çınarer, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Adnan Menderes Gülbaş, üniversite öğrencileri, Türk Ocağı Yöneticileri ve üyelerinin katıldığı konferans Kerbela Şehitleri için Kuran' ı Kerim okunması ile başlandı.
    Konferansta konuşan Süleyman Çınarer, içinde bulunduğumuz Muharrem Ayı, ayının manevi özelliği ile ilgili önemli bilgiler verdi.
    Çınarer; “Muharrem ayının onuncu günü Aşure günüdür.
    Muharrem ayı, Kur'an-ı kerimde, kıymet verilen dört aydan biridir. Muharremin birinci günü oruç tutmak, o senenin tamamını oruç tutmak gibi faziletlidir. Bu ayın en kıymetli gecesi de Aşure gecesidir.
    Allah'ü teâlâ, birçok duaları Aşure günü kabul etmiştir. Hazret-i Âdem'in tevbesinin kabul olması, Hazret-i Nuh'un tufandan kurtulması, Allah Hazret-i Musa'ya Âşura Gününde bir mucize ihsan etmiş, denizi yararak Firavun ile ordusunu sulara gömmüştür.
    Hazret-i Nuh gemisini Cûdi Dağının üzerine Âşure gününde demirlemiştir. Hazret-i Yunus'un balığın karnından çıkması, Hazret-i İbrahim'in ateşte yanmaması, Hazret-i İdris'in canlı olarak göğe çıkarılması, Hazret-i Yakub'un, oğlu Hazret-i Yusuf'a kavuşması, Hazret-i Yusuf'un kuyudan çıkması, Hazret-i Eyyüb'ün hastalıktan kurtulması, Hazret-i Musa'nın Kızıldeniz'i geçmesi, Hazret-i İsa'nın doğumu ve ölümden kurtulup, diri olarak göğe çıkarılması Aşure günü oldu” diye konuştu.
    “Dünya yaratıldığından bu güne kadar devam eden bazı olaylar vardır. Bunların başında da gıybet, fitne ve fesat bulunmaktadır” diye konuşmasına devam eden Çınarer,  Kerbela'dan önce fitne ve fesat nasıldı?” konulu konuşmasını yaptı.

Editör: TE Bilişim