Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından vatandaşlara yönelik ''Google AdWords internet reklamcılığı'' eğitimi verildi.
     İl Özel İdaresi Meclis Salonu'nda 22 kişinin katıldığı eğitimi Google AdWords Yetkili Eğitim Merkezi ANT Eğitim ve Danışmanlık Firması Eğitmeni Erol Orhan verdi.
     Eğitim öncesinde bir konuşma yapan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Açıkgöz, ekonomik kriz dönemlerinin firmaların ekonomik yapılarında, nakit akışlarında ve pazarlarında olumsuz etkilere sebep olduğunu, ancak krizlerin aynı zamanda fırsatları da beraberinde getirdiğini söyledi.
     Kriz nedeniyle küçülen, piyasasını daraltan veya piyasadan çekilen firmaların olduğunu, bu firmaların çekildiği alanlardaki boşlukların birer fırsat oluşturduğunu belirten Açıkgöz, ''Bu boşlukları boşlukları özellikle Yozgat gibi küçük ve her geçen gün küçülen ekonomiye sahip illerdeki firmalar doğru gören ve değerlendirirseler, bu hareketlilik işletmelerden başlamak üzere ilin ekonomisinin büyümesine olumlu katkılar yapacaktır. Bu bağlamda bu boşluğu doldurabilmenin birinci adımı doğru kurgulanmış reklam faaliyetleri olacaktır'' dedi.
     İşletmeler için reklamın; pazara ulaşmanın, marka oluşturmanın, pazarda tutunmanın ve yerelden ulusala hatta dünyayla açılmanın vazgeçilmez bir argümanı olduğunu ifade eden Açıkgöz, ''Özellikle bu dönemlerde ilimizde faaliyet gösteren işletmelerimizin çok maliyete girmen, her eve girebilme, her yaş gurubu ve potansiyel müşterilere ulaşma imkanı tanıyan internet reklamcılığından istifade etmeleri gerektiğini düşünüyoruz'' diye konuştu.
     İnternet reklamcılığının hem içi hem de dış piyasa koşullarında yeni müşteriler, yeni pazarlar kazanmalarını sağlayacağını, ayrıca internet reklamının potansiyel müşterinin karşısına tam zamanında ve düşük maliyetle çıkma imkanı vereceğini dile getiren Açıkgöz, bu imkanlardan yararlanılabilmesi için öncelikle internet reklamcılığının ne olduğunu, nasıl yapılacağını, bir internet reklamının nasıl kurgulanacağının ve internette nasıl daha çok müşteriye ulaşarak nasıl kazanç sağlayacağının öğretilmek amacıyla ilgililerin eğitime alınmasını düşündüklerini anlattı.
     Açıkgöz, ''Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu gün Microsoft Yetkili Eğitim Merkezi, ANT Danışmanlık işbirliği ile 'İnternet Reklamcılığı' eğitimi organize etmiş bulunuyoruz. Bu eğitim programının işletmelerimize yönelik yeni pazarlar bulmak, reklam maliyetlerini azaltmak ve gelişen İnternet teknolojisini kazanca dönüştürmek adına katkı sağlayacağını düşünüyoruz'' dedi.
     Açıkgöz'ün konuşmasının ardından Google AdWords Yetkili Eğitim Merkezi ANT Eğitim ve Danışmanlık Firması Eğitmeni Erol Orhan eğitime katılan 22 kişiye 6 saatlik eğitim verdi.

Editör: TE Bilişim