Sorgun'un Belencumafakılı Beldesi Belediye Başkanı İhsan Telli, beldede içme suyu olarak kullanılan sulara, kanalizasyon suyu karıştığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.
     Telli, yaptığı açıklamada, son günlerde içme suyuna kanalizasyon sularının karıştığı yönünde iddiaların gündeme geldiğini, ancak, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
     Telli, beldenin tamamının içme suyu olarak şebeke suyu kullandığını belirterek ''230 hanelik beldemiz bin 800 nüfusa sahiptir. Şu anda beldemizin genel olarak bir kanalizasyon sorunu yoktur. Kanalizasyon sorunu olduğunu iddia eden ve belde dışına yeni yapılan 20'ye yakın evde de fosseptik çukuru bulunduğunu belirtti.
     Telli, 03.02.2010 tarih ve 33 sayılı yazıları ile Çevre ve Orman Bakanlığı'na kanalizasyon projesi sunduklarını, belediyelerinin nüfus itibari ile çok düşük olduğundan, gelen payların ancak rutin giderleri karşıladığını ifade ederek, şöyle konuştu:
     ''Söz konusu projenin yerine getirilmesi için en az 120 bin liraya ihtiyaç duyulmaktadır. Belediye payları ile yatırım yapamadığımız için Bakanlığa sunulan proje karşılığında yardım gelmesini beklemekteyiz. Gelecek yardımlar doğrultusunda eksik kalan kanalizasyon hatlarını tamamlayacağız. Ayrıca vatandaşlarımızın konuyla ilgili biraz daha duyarlı olmalarını istiyorum. Bu yıl, Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan gelecek ödenekle birlikte 2011 yılında eksik kalan kanalizasyon bağlantılarımız tamamlayacağız. Şebeke suyu ve çeşme sularında hiçbir problem yoktur. Çocuklarımız gayet sağlıklı ve hiçbir rahatsızlıkları bulunmamaktadır. Aile hekimiyle yaptığım görüşmelerde çeşme suyundan dolayı herhangi bir ishal ve karın ağrısına rastlanmadığını söylemişti. Şuanda hiçbir vatandaşımızda içme suyundan kaynaklanan sağlık sorunu bulunmamaktadır.''

Editör: TE Bilişim