Geçtiğimiz yıl Sorgun’da temeli atılan Meslek Yüksek Okulu inşaatı hızla devam ediyor. Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek, son durum hakkında bilgi aldı.

            Sorgun’a farklı bir vizyon kazandırması, üniversitenin eğitim çıtasını yükseltmesi amacıyla 2010 yılında temeli atılan yüksek okul inşaatında çalışmalar devam ediyor. Merkezde durmak yerine ilçelere de giderek çalışmaları yerinde inceleyen Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar’ın bu kez ki durağı Sorgun’daki meslek yüksek okulu inşaatı oldu.

            Beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Taha Niyazi Karaca, Prof. Dr. Hasan Yumak, Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Eyyüp Ecevit ve Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Vekli ile birlikte yapımına devam edilen Sorgun Meslek Yüksekokulu binasında incelemelerde bulunan Uçar, bilgi aldı. 

            Rektör Uçar, toplam 6 bin 800 metrekare alan üzerine inşa edilen 2 bin 100 metrekarelik kapalı alanı bulunan ve 5 kattan oluşan meslek yüksekokulu 2011-2012 eğitim öğretim dönemi öncesi tamamlanarak hizmete açılmasının planlandığını söyledi. 

            Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Rektör Uçar; “Sorgun İlçemizde yapımına devam edilen Meslek Yüksekokulu’nun fiziki ve genel durumunu yerinde görmek üzere ilçemize geldik. Meslek Yüksekokulumuzun 2011-2012 Eğitim Öğretim yılı öncesi tamamlanması planlanıyor. Meslek Yüksekokulumuz da sondajcılık, bilgisayar programcılığı, yerel yönetimler, mimari restorasyon, özel güvenlik ve koruma bölümlerini açmayı planlıyoruz. Bu bölümler ilçenin yapısına uygun bölümler. Bu bölümlerden mezun olacak öğrencilerimiz rahatlıkla iş bulma olanaklarına sahip olacak” dedi.

            Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, “Bir an önce okulumuzun tamamlanmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim