Yozgat’ın yetiştirdiği başarılı işadamlarından Bilal Şahin, servetin kazanılan malla mülkle değil, geride bırakılan hayırlı evlat ve eserlerle oluşacağını söyledi. Son günlerde yaptığı bir birinden değerli hayırlarla dikkat çeken Şahin, İleri Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu.

            Yozgat’ta son olarak Nohutlu Tepe’ye “Şahin Tepesi”, “Nikah Salonu” ve “Teleferik” yaptırma kararı alan İşadamı Bilal Şahin, bir yandan da Bilal Şahin Külliyesi’ne yaptırdığı cami, lojman, müftülük binası, kitap satış merkezi, Kur’an Kursu inşaatlarını takip ediyor. Yaptığı hayır hizmetlerini temelinden açılışına kadar titizlikle takip eden Şahin, Gazetemiz Editörü Tarık Yılmaz’a konuştu.

            Bilal Şahin Külliyesi inşaat sahasında İleri Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Hayırsever İşadamı Bilal Şahin, önemli mesajlar verdi.

HAYIR YAPMAK İNSANI

SEVMEKLE BAŞLAR

            Şahin, hayır yapmanın insanı sevmekle alakalı bir durum olduğunu belirterek başladığı konuşmasında, hayrın temelindeki sevgiye vurgu yaptı.  

            Şahin; “Hayır yapan insan; insanı sever, toplumu sever, dinini sever, milletini sever. Eğer bu güzel duygulara dair mücehhez bir anlayışın var ise mutlaka bir şeyler olur, yapmak istersin.

            İnsandaki sevgilerin tezahürüdür bu hizmetleri yapmak.”

BİR ŞEYLER YAPMAK

İSTİYORDUM, YÖNETİCİLER VELİSE OLDU

            Yıllardır yardımsever kimliği ile tanınan İşadamı Şahin, her zaman gönlünde hayır yapma duygusunun var olduğunu belirterek, ilin yöneticilerinin de katkısı ile güzel şeylerin ortaya çıktığını söyledi.

            “Sağ olsun ilimizin mahalli idarelerin başındaki gerek belediye başkanı, gerek valisi, gerek çalışanları, gerek halkımızın bazı istek ve arzuları vardı” diyen Şahin; “Bunu da Sayın Reisimizle, Yusuf Bey’le oturduk, değerlendirdik. İlimizin ihtiyaçlarını bildirdi.

            Tabi benim de hemşerilerime bazı hizmetleri sunma istek ve arzum vardı. Ama bunlar bir tek benimle olmuyor elbette. Ben de planımı, projesini, belediyenin mimarı, mühendisi gayret verdiler, ben de üzerime düşeni üstlendim” dedi.

REİSİ CUMHUR’A

VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTTUK

            Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Yozgat ziyaretinde verdiği İlahiyat Fakültesi sözünü yerine getirdiğini hatırlatan Bilal Şahin; “Hep beraber el birliği ile ilk önce İlahiyat Fakültesi’nden başladık. Onu Reisi Cumhur’a söz vermiştik. Hayırlısıyla bitmek üzere” dedi.

BİR MANEVİ MEKAN; “BİLAL ŞAHİN KÜLLİYESİ”

            Kent Park Tesisleri yanında Osmanlı Namazgahı ile başlayan Bilal Şahin Külliyesi’nde bu gün birden fazla tesisin oluştuğuna dikkat çeken Şahin, külliye içinde dini ibadethane, ilim, irfan ve sosyal tesisler açısında her şeyin tas tamam olacağını söyledi.

            Şahin, Külliye içindeki çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: “Osmanlı Namazgah’ı yapalım dediler, onu yaptık, bitti. Arkasından Sayın Reisim dedi ki ‘Burada bir cami olması lazım, buranın halkı, oturanların cami ihtiyacı var’.

            Peki cami de yapalım dedik, Sultan Ahmet Camii’nin bir benzerini Yozgat’a yapıyoruz, inşaatı devam ediyor. Tuvaletleri, gasilhanesi, morgu bitti.

AŞEVİNDEN KİTAP SATIŞ

SALONUNA HER ŞEY VAR

            Lojman dediler 4 tane müstakil lojman, 6 tane de 3 katlı, her katta iki daire olmak üzere 6 daireli müftülüklere ait lojmana başlayacağız. Müftülük binasına başladık.

            Müftülüğün yanında bir Kur’an Kursu olma zaruriyeti vardı, erkek ve bayan kursları olmak üzere onun temelini attık. Birinci katın demir bağlamaları bitmek üzere.

            İnşaat mühendisimiz Abdullah Bey ile Mimarımız Eyüp Bey’le bu gün (Pazartesi) görüştük, 450 metre kare “Bay-bayan Aşevi”, onun yanında da ayrıca ‘Kitap Satış Bölümü’nün çalışmalarına başlayacağız. Burası bir şantiyeye dönüştü. Cenab-ı Allah inşallah muvaffak eder.”

EVLERİN DEĞERİ ARTTI

            Şahin, yaptırdığı tesislerin topluma hizmet sunacak olmanın yanı sıra Kent Park civarındaki evlerin değerinin değerini artırdığını söyledi.

ŞAHİN TEPESİ’NDEN

YOZGAT’A TELEFERİK KEYFİ

            İşadamı Bilal Şahin, Külliyenin tamamlanmasının ardından valilik binası altında ‘Kadınlar Lokali’ ve ‘Nikah Salonu’u yaptıracağını, müteahhidin çalışmaları ivedi bir şekilde başladığını söyledi.

            Yozgat’a farklı bir güzellik, çehre ve ihtişam katacak Şahin Tepesi ve onu tamamlayan Teleferik çalışmalarının geldiği son durumu da değerlendiren Şahin; “Şahin Tepesi ihdas ettiler. Bilal Şahin Mahallesi verince adımızı dediler İl Encümen Şahin Tepesi’ne bir şey yapılması gerekiyor. Hafriyatı başladı, buraya da “Şahin Tepesi” yapıyoruz.

            Onun yanında nostalji olarak bir de “Teleferik” yaptıracağım. Teleferik Özel Ergin Koleji’nden ya da Yetiştirme Yurdu’nun oradan tepeye gidip dönüş düşünüyoruz” diye konuştu.

24 DERSLİKLİ İLKÖĞRETİM OKULU YOLDA

            İşadamı Bilal Şahin, kamuoyuyla paylaşmadığı yeni bir hayrını da İleri Gazetesi okurlarına özel açıkladı.

            Şahin, Kent Park civarında 24 derslikli modern bir ‘İlk öğretim okulu’ yaptıracağının da müjdesini verdi.

GAYRETİMİZİ ESİRGEMEYİN YETER Kİ…

            İşadamı Bilal Şahin, Yozgat’a iyi, güzel şeyler yapmanın gayreti içerisinde olduğunu belirterek, bazı hususları dile getirdi.

            Şahin şunları söyledi: “Bunları yapmanın gayreti içerisindeyiz. Yalnız bir ricam var; Yozgatlı çalışan belediyesine, valisine çatmasın. O insanlar hiçbir menfaati yok, hizmet için yarışıyorlar. Ben de onların yarışlarına katkıda bulunuyorum. Yozgatlı’nın hizmeti için uğraşıyorlar, ben de o hizmette, çorbada bir tuzum olsun istiyoruz.

            Bu insanlarla uğraşılırsa, çalışan insanıyla uğraşılırsa biz bir yere varamayız. Onlardan para istemiyoruz, pul istemiyoruz, hiçbir şey istemiyoruz. Onların hizmetini, güzel eserler sunmanın gayreti içerisindeyiz, yaptığımız iş bu.

            Eğer belediye başkanı samimi olmasın çivi çakmam, vali bey samimi olmasın çivi çakmam. Ama gerek sayın valim, gerek belediye başkanım Yozgat’a hizmetin gayesi içerisindeler. Belediye başkanımız tüm elemanları ile çalışmaların içinde.

            Ankara’dan işimi, gücümü bıraktım, rahatsız olduğum halde çalışmaları yerinde takip ediyorum.”

SERVET GERİDE

BIRAKTIKLARINLA OLUYOR

            İşadamı Bilal Şahin, açıklamasının sonunda her insanın hayatına yön verebilecek şu önemli mesajı verdi: “Servet demek, hayırlı evlat, insanlara hizmet verecek kalıcı eser bırakmak. Hepimiz faniyiz.

            Osmanlı İmparatorluğu gitti geride ne kaldı, yaptığı hanlar, hamamlar, camiler kaldı. Ben de halkıma gelecek nesillere güzel bir şey bırakmak istiyorum.

            Hayırla yad etmelerini istiyoruz. İş kişinin aynasıdır, lafa bakılmaz.

            Ayrıca İleri Gazetesi’ne de teşekkür ediyoruz. Sizin hizmetleriniz de halk içindir. Sizden ricam doğruyu, güzeli yazın, bilmediğimiz var ise de onu bize bildirin.” 

Editör: TE Bilişim