Son yılların en önemli çevre ve sosyal projelerinden bir tanesi olan Seyir Terası Projesi için 10 bin metrekarelik fidanlık 25 yıllığına Yozgat Belediyesi'ne tahsis edildi.
    10 bin metrekarelik fidanlık, Seyir Terası Projesi için 25 yıllığına Yozgat Belediyesi'ne tahsis edildi
    Yozgat'ın merkez ilçesinde bulunan ve 179 bin 403 metrekare alana sahip Paşaoğlu Fidanlığı, Orman Genel Müdürlüğü'ne verildi. Orman Genel Müdürlüğü ise, fidanlığın kullanım hakkından vazgeçtiklerini bildirdi.
    Bunun üzerine Paşaoğlu Fidanlığı'nın 10.bin metrekarelik kısmı, Nohutlu Tepesi Seyir Terası Projesi kapsamında kullanılmak üzere 25 yıllığına Yozgat Belediye Başkanlığı'na tahsis edildi.
    Belediye Başkanı Başer, Daha önce de 50 bin metre kare alan üzerine Kent Parkı yaptıklarını hatırlattı.
    Kent Parkın bugün Yozgat'a farklı bir alan ve güzellik kazandırdığını dile getiren Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, “Seyir Tepesi projesi uzun bir çalışmanın ürünün olarak sizlere sunuyoruz. Nohutlunun üst kısmında bulunan tamamiyle kayalık olan ve ağaç dikilemeyecek mevkiye yapacağız, “dedi.
    Başkan Başer, “Ankara'dan, Yozgat'a gelen bir ekibe inceleme yaptırdıktan sonra projesini çizdirdik. Proje tamamiyle Osmanlı ve Selçuklu Mimarisi olacak. Burası yaklaşık 10 bin metre kare bir alan üzerinde kurulacak. Burası yeşillendirildiğinde de Çamlık Milli Parkımıza da alternatif bir proje olacak. Hem oranın yangın riskini hemde ağaçların korunmasıyla alakalı büyük bir kısmında yükünü almış olacak, “dedi.
    Seyir Tepesi Projesi hakkında bilgiler de veren Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, “10 bin metre kare alan içerisine kurulacak olan Seyir Tepesi projesi içerisinde, 2 bin 500 metre kare restorant ve düğün salonu, 500 metre karelik çocuk oyun alanı, 9 bin metre karelik seyir terası, 2 km gezinti yolu, 6 bin metre kare asfalt döşemesi, 86 adet kamelya, 86 adet barbekü, 86 adet piknik alanı, 108 adet pergüle, 26 adet bank, 450 adet aydınlatma lambası bulunuyor. Projemiz hazır ihale safhasına getirdik, “diye konuştu.
    Seyir Tepesi Projesinin tamamlandıktan sonra insanların aileleri ile birlikte rahatça piknik yapabilecekleri bir mekan haline geleceğini kaydeden Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, “Restorantı, düğün salonu ve yürüyüş yoları ile farklı bir yer olacağını belirtti.
    Başer ayrıca, “Seyir tepesine kurulacak Yörük çadırında vatandaşarın gözleme ve Yozgat'ın yöresel yemeklerini yeme imkanı bulacaklarını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim