Kök boyası kullanarak rengarenk kilim, halı ve heybe dokuyup, geleneksel Türk giysileri üç etek, çarık, gelin başlığı, nazarlık gibi nostaljik eşyalar da hazırlayan Döndü Akdemir açılış töreninde yaptığı açıklamada, bu eşyaları köydeki evinin bir odasında sergilerken, bahçesindeki tandırlığın yıkılıp, yerine müze yapılması yönündeki taleplerinin ilçe yöneticileri tarafından dikkate alınarak, iki katlı bina yaptıklarını söyledi.
     ''Kültür Müzesi'' açılmasını sağlayan herkese teşekkür eden Akdemir, müzede sergilenecek olan bir çok eserin boyamasını doğadaki renklerden, çiçeklerden aldığını, doğal kök boyadan oluştuğunu ifade ederek, ''Bu sanatın yaşamasını istiyorum. Eğer imkan verilir, kurs açılırsa bildiklerimi gelecek nesillere aktarmak için öğreticilik yaparım, seve seve'' dedi.
     Çok sayıda ziyaretçinin ürünlerini görmek için sık sık evine geldiğini ifade eden Akdemir, ''Kaldırdığım dokumaları, eşyaları her ziyaretçi geldiğinde ortaya çıkarmak zorunda kalıyordum. Önce evimin bir odasını müze yaptım, şimdi ise iki katlı müzede sergilemeye başladım. Bundan sonra gelen konuklarımız rahat rahat eserleri inceleme imkanı bulacaklar'' diye konuştu.
     Yaşadığı, gördüğü olaylardan etkilenip, yazdığı şiirleri 14 yıl önce ''İçimdekiler'' adlı kitapta toplayarak, ''Sefil Döndü'' mahlasıyla yayınlayan Döndü Akdemir, yeni kitabının da yayına hazır olduğunu sözlerine ekledi.
     Daha sonra köyde kurulan müzenin açılışı Sorgun Kaymakam Vekili ve Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez tarafından gerçekleştirildi.
     Semah ekibinin gösteri sergilediği açılışta, müze davetliler tarafından gezildi.

Editör: TE Bilişim