Şefaatli Umut Işığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dudu Akdemir, vatandaşların iyi niyeti suiistimal eden dernek yöneticilerine karşı dikkatli olmalarını istedi.
     Akdemir, yeni kurdukları derneğin, yardıma muhtaç kişilere umut ışığı olacağını belirterek, amaçlarının sosyal dengenin sağlanmasına katkıda bulunmak olduğunu kaydetti.
     Bazı kişilerin, herhangi bir derneğin adını kullanarak veya izinsiz şekilde yardım toplayarak, hayırsever vatandaşların yardımseverlik duygularını ve iyi niyetlerini suiistimal ettiklerini ifade eden Akdemir ''Biz, sosyal yardımlaşma ve dayanışma amacıyla bayan arkadaşlar bir araya gelerek, yeni bir dernek kurduk. Özellikle bayanlar arasında sosyal yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma kültürü daha da işlerlik kazanıp, hayırseverlerin ayağına giderek, bir bardak çaylarını içerek, yardıma muhtaç kişilere umut ışığı olacağız ve ihtiyaçların karşılanmasına da vesile olacağız'' diye konuştu.
     ''Maalesef, derneği olmayanlar veya derneği olduğu halde izinsiz para toplayıp, amaç dışı harcayanlar yapanların bu hareketlerini tasvip etmiyoruz'' diyen Akdemir, bu tip kişilerin kendileri gibi iyi niyetli ve sosyal amaçlı derneklere de halkın nazarında gölge düşürdüklerini, burada yardım veren hayırsever vatandaşların, para toplayanlara karşı duyarlı olmaları ve sorgulamaları gerektiğini, aksi taktirde bu işin sonunun gelmeyeceği gibi, verilen yardımların da ne amaçla kullanıldığının bilinemeyeceğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim