Şair ve yazar Abbas Sayar, ölümünün 12. yılında mezarı başında anıldı.

     Fatih Camiinde Mevlit okutulmasından ardından, Yukarı Çatak mezarlığında düzenlenen anma törenine, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ve kentte görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile Abbas Sayar'ın sevenleri katıldı. Program, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

     Belediye Başkanı Yusuf Başer, burada yaptığı konuşmada, Türk Edebiyatı'nın yetiştirdiği ünlü şair ve yazarlardan Abbas Sayar'ı kabri başında vefatının 12. yılında dualarla andıklarını söyledi.

     Sayar'ın edebiyat dünyasına eserleriyle bir çok katkısı olduğunu kaydeden Başer, ''Abbas Sayar dendiğinde sadece Yozgat için değil, Türkiye için de insanlık için de çok güzel şiirleri olan hatta mezar taşında bile (Bir çocuğun dünyanın bir ucunda bile olsa ayağına diken batsa içim sızlar) diyen, böyle bir yüreğe sahip olan büyük bir şairi rahmetle anıyoruz. Ben Türk milletine, şair ve yazar camiasına baş sağlığı diliyorum'' diye konuştu.

     Tarihi Hayri İnal Konağında bu yıl ilk defa Abbas Sayar'ı ve eserlerini anlatan bir sergininde de açılışını gerçekleştiren Başer, serginin açılmasında katkısı olan Seyfi Çelikkaya, Bekir Çaylak ve Mehmet Saygı'ya katkılarından dolayı teşekkür etti.

ABBAS SAYAR KİMDİR?

            Abbas Sayar 1923 yılında Yozgat'ta doğdu. Liseyi Yozgat'ta bitirdi. İstanbul'da Edebiyat Fakültesine devam etti, ancak okulu yarıda bıraktı. Yozgat'ta çiftçilik yaptı, daha sonra İstanbul'da matbaa işiyle uğraşmaya başladı, tekrar Yozgat'a döndüğünde açtığı matbaada Bozok Gazetesini çıkardı. Yazı hayatına şiirle başlayan Abbas Sayar asıl ününü hikaye ve romanla sağlamıştır. Yayınlanmış eserlerinde Orta Anadolu insanının yaşamın'dan kesitler yer alır. Abbas Sayar, ''Yılkı Atı adlı eseriyle TRT Roman ödülünü , ''Can Şenliği'yle'' Madaralı Roman ödülünü, ''Çelo'' ile Türk Dil Kurumu ödülünü kazanmıştır. Sayar'ın diğer eserleri Yorganını Sıkı Sar (1976), Dik Bayır (1977) , Tarla Başı Salkım Saçak (1987), Noktalar (1989), Anılarda Yumak Yumak (1990), Bosluğa Takılan Ses (şiir kitabı, 1992). Sayar, 1999 tarihinde hayatını kaybetti.

Editör: TE Bilişim