Sarıkaya'da kısa bir süre önce kurulmasına rağmen dikkatleri üzerine çeken Sarıkaya Şair ve Yazarlar Birliği Derneği çalışmalarını yoğun bir programla sürdürüyor.
    Başkanlığını Gazeteci-Şair-Yazar Kelami Akdemir'in yaptığı Sarıkaya Şairler ve Yazarlar Birliği, yöredeki şair ve yazarların buluşma adresi oldu. Cumhuriyet'in 87'nci kuruluş yıl dönümünde kurulan derneğin 20 üyesi bulunuyor.
    Dernek Başkanı Kelami Akdemir, yaptığı yazılı açıklama ile dernek hakkında bilgi verdi.
    “Şairi ve Yazarı olmayan bölgelerin gelişmelerinde sağlıklı kalkınma söz konusu değildir. Akdemir, sosyal projelerin geliştirilip hayata geçirilmesi elzemdir. Sosyokültürel gelişmeyi yakalayabilmenin yegane gerçeği toplumsal dayanışmadan geçmektedir” diyen Akdemir şunları söyledi:
    “Yaşadığımız toplum gelenek,örf ve adetlerinin yansımasıyla meydana gelecek dayanışmanın öncüsü o yörenin ozanı,şairi ve yazarının varlığından geçmektedir.Biz de ilçemizde böyle bir varlığı hissettiğimiz için derneğimizi cumhuriyetimizin 87.ci kutlama gününe denk getirerek sağlam bir temel atarak yolumuza devam etmek istiyoruz.
    Çalışmalarımızda elbette destek alacağız halkımızın diğer sivil toplum kuruluşlarının manevi desteklerine ihtiyacımız var. Sayın Kaymakamımız Yaşar Dönmez'i geçtiğimiz günlerde makamında ziyaret ettiğimiz de bizlere de destek vereceklerini ifade etmesi bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Kendisine şahsım,yönetim kurulumuz ve üyelerimiz adına şükranlarımı sunuyorum.
    Bu tür etkinliklere halkımızın katılmasını arzu ediyorum. Bizim en büyük eksikliğimiz hep köşe bucak kaçıyoruz başka şansımız yok toplum olarak huzurlu yaşamın sırrı sosyal etkinliklerin içerisinde olmaktır. Hem maddi hem de manevi kalkınmanın sosyallik temelidir.Yani Sosyal Gelişmedir.”
    Sarıkaya Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı Kelami Akdemir sözlerini şöyle tamamladı: “Belirttiğim gibi cumhuriyetimizin 87'nci kuruluş yıldönümünde şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize dernek olarak bizde hediye verdik.Ayrıca kamuoyunun yakından takip ettiği gibi Yozgat Valimiz Sayın Necati Şentürk'ün de huzurları ile her yıl yaptığımız bir sürmeli festivalimiz var. Sayın Valimiz bizlere çok büyük desteklerde bulunmuştur.Benim de sunuculuğunu yaptığım o günde sayın Valimiz şairlerden Vatan,Bayrak ve Kahramanlık konulu şiir göndermelerini istemiştir. Hazırlanacak antolojide Yozgat için önemli bir kaynak olacaktır. Sayın Valimiz Necati Şentürk'e şahsım ve derneğimiz adına sonsuz saygılarımı sunuyorum ”dedi.
       
Editör: TE Bilişim