TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın ardından 23. Dönem Yozgat Milletvekili Osman Coşkun’un Enerji Bakan Yardımcılığı gündeme geldi. Enerji konusunda yurt içi ve yurt dışında önemli çalışmaları bulunan Coşkun’un, Enerji Bakanı Taner Yıldız’a olan yakınlığı Yozgatlı’nın beklentilerini kuvvetlendiriyor.

Hükümet tarafından  bu dönem ilk defa hayata geçecek olan bakan yardımcılıklarına Ak Parti 23. Dönem Yozgat Milletvekili Osman Coşkun’un ismi geçiyor. Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın Yozgatlı olması, Coşkun’un enerji konusundaki tecrübeleri ve bakana olan yakınlığı önümüzdeki günlerde açıklanacak bakan yardımcılığına bir Yozgatlı’nın getirilme ihtimalini kuvvetlendiriyor.

            23. Ak Parti Hükümeti döneminde ‘Sanayi, Ticaret, Tabii Kaynak, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’ üyeliği yapan Coşkun, milletvekilliği öncesinde yurt içinde ve yurt dışında enerji üzerine yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor.

             Enerji politikalarının ulusal ve uluslar arası düzeyde büyük önem kazandığı son yıllarda Enerji Bakanı Taner Yıldız ile önemli bir ivme yakalayan Türkiye, yeni dönemde bakan yardımcılığı görevinde bulunacak ismi de önemli kılıyor. Coşkun’un bilgi, birikim ve tecrübesi Enerji Bakan Yardımcılığı görevini yapabilecek isimler arasında ön plana çıkarıyor.

            Enerji Bakanlığı Taner Yıldız’a olan yakınlığı ile de bilinen Coşkun’un bakan yardımcısı olması Yozgat’ın Ankara’daki elini daha da güçlendirecek.

            TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın ardından Osman Coşkun’un Enerji Bakan Yardımcılığı’na getirilmesi, yine Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın da Yozgatlı olması bu dönem Yozgat’a yapılabilecek yatırımların, aktarılacak kaynakların da başlı başına habercisi.Yeni dönemde milletvekili adayı gösterilmemesine rağmen Ak Parti’nin Yozgat’taki seçim çalışmalarına aralıksız katılan Osman Coşkun’un bakan danışmanlığı partinin de Yozgat’a olan vefasının bir göstergesi olacak.

Editör: TE Bilişim