Erdoğan Akdağ Mahallesi’nde bulunan 104 öğrencili Şehit Turgay Eroğlu İlköğretim Okulu’nun kapatılacağını ileri süren veliler tepki gösterdi. Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşen, Valiliğe dilekçe veren veliler, okulun kapatılması halinde çocuklarını okula göndermeyeceklerini söylediler.

Yozgat’ın 35 yıllık geçmişi bulunan en eski okullardan Şehit Turgay Eroğlu İlköğretim Okulu’nun kapatılarak, özel eğitim veren Kanuni Sultan Süleyman İlköğretim Okulu’ndan 70 öğrencinin buraya getirilecek olması velilerin tepkisini çekti. Erdoğan Akdağ İlköğretim Okulu’na kaydırılacak olan öğrencilerden büyük bölümünün metrelerce yol yürümek zorunda kalacağını söyleyen veliler; “Biz 50 kişilik sınıflara çocuklarımızı göndermeyiz” dediler.

KEYFİ OKUL

KAPATILACAK!

            Bir grup öğrenci velisi ile birlikte dün Yozgat Valiliği’ne dilekçe veren Şehit Turgay Eroğlu İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Hamza Berkar, keyfi uygulamalarla okulun kapatılarak öğrencilerin mağdur edileceğini ileri sürdü.

            Esentepe adıyla kurulan okulun daha sonra Vali Baran’a dönüştüğünü, son olarak da Şehit Turgay Eroğlu ismini aldığını hatırlatan Berkar, dördüncüye okulun tamamen kapatılmak istendiğini söyledi.

ÖĞRENCİLERİN

YOLU UZAYACAK

            Şehit Turgay Eroğlu İlköğretim Okulu Okulu’nda eğitim gören öğrencilerin ÇEDAŞ, Telekom lojmanları, Polis Evi arkası, Durak Doğan Sitesi’nden geldiklerini belirten Berkar, öğrencilerin Erdoğan Akdağ İlköğretim Okulu’na kaydırılması ile bir çok öğrencilerin bir kilometreye yakın yol yürümek zorunda kalacağını söyledi.

40’AR KİŞİLİK

SINIFLAR OLACAK

            107 öğrencinin nakli ile Erdoğan Akdağ İlköğretim Okulu’na sınıfların 40’ar kişilik olacağına dikkat çeken Hamza Berkar; “Böyle bir eğitim sistemimi olur. Siz hazır okulu kapatın öğrencileri başka bir okulda tıkış tıkış sınıflara hapsedin. Biz çocuklarımızın böyle bir ortamda eğitim görmesine müsaade etmeyiz” dedi.

KAPATACAKTINIZ NEDEN EK BİNA YAPTINIZ?

            Şehit Turgay Eroğlu İlköğretim Okulu Okulu’na kısa bir süre önce ek bina ve ana sınıfı yapıldığını hatırlatan Berkar, fiziki yenilenmesi yapılan okulda eğitim başarısının da önemli bir seviyede olduğunu belirterek;

            “Ek bina yaptılar, ana sınıfları oluşturdular. Okul bölgedeki öğrenci kapasitesini karşılayacak duruma geldi. Öğrencilerimizin başarısı da her geçen yıl üst seviyelere doğru tırmanıyor.

            Böyle bir okulun kapatılarak buranın heba edilmesi öğrenci velileri tarafından kabul edilecek bir durum değil.

            Biz Milli Eğitim Müdürümüzle görüştük ama tatmin olmadık, gerekli yanıtı alamadık. Okulumuzu kapatmayın, öğrencilerimizin geleceğini karartmayın” diye konuştu.

            Berkar, okulun bulunduğu bölgenin yerleşim yeri olarak her geçen gün geliştiğine dikkat çekerek, Şehit Turgay Eroğlu İlköğretim Okulu Okulu’nun kapatılmasından kısa bir süre sonra artan nüfus nedeni ile buraya zaten bir okul yapmak zorunda kalacaklarını ileri sürdü.

Editör: TE Bilişim