Törende Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Gamsız Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.
     Ardından Yozgat Valisi, Fatma Temel İlköğretim Okulu'nda ücretsiz ders kitabı dağıtımına katıldı. Öğrencilerle okul yıllarında geçen anılarını paylaşan Şentürk, burada yaptığı konuşmada, eğitim sorununu çözmeden hiçbir sorunun çözülemeyeceğini vurgulayarak Yozgat'ta göreve başladığı günden itibaren eğitime önem vermeye çalıştığını belirtti.
     Tüm öğrencilerin Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, üniter, demokratik ve laik devlet yapısını savunan, ülkesini ve milletini seven çağdaş bir insan olarak yetiştirilmesi gerektiğini ifade eden Yozgat Valisi, ''Eğer geleceğimizin teminatı çocuklarımızı 21. asrın gereklerine göre yetiştiremezsek yarınını feda etmiş bir toplum haline geliriz ki kimse gelecek kuşaklara ve tarihe bunun hesabını veremez. İşte bu nedenledir ki eğitim Türkiye'nin milli meselesidir'' dedi.
     İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız da değişen ve gelişen toplum yapısı içinde eğitimde ileri seviyelerin yakalanması gerektiğini söyledi.
     Yozgat'ta 100 bin 651 öğrencinin bulunduğunu bildiren Gamsız ''Geleceğimizin teminatı yavrularımızı maddi, manevi değerlerine saygı duyan ve bu değerlere sahip çıkan, çalışkan, disiplinli, ruh sağlığı yerinde, düşünen ve araştıran, sorgulayan tartışan, azimli, bilimsel düşünmeyi başarabilen başarıya inanan, kendine güvenen, idealleri olan nesiller olarak yetiştirmek azim ve kararlığında olmalıyız'' diye konuştu.
Editör: TE Bilişim