Makine Mühendisleri Odası’nda kan değişikliğine gidildi. Özcan Göçümlü, uzun süredir yürüttüğü başkanlık görevini Tahir Demirer’e devretti.

            Makine Mühendisleri Odası tarafından Galata Çamlık Otel’de iftar yemeği düzenlendi. Yemekte yeni başkan Tahir Demirer görevi yeni yönetimi ile birlikte devraldı.

            İftar yemeğine Ali Alkan, Kayseri Makine Mühendisleri Odası eski Başkanı, Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa İlbaş, STK temsilcileri ve makine mühendisleri katıldı.

            İftar yemeği sonrası açılış konuşması yapan Kayseri Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ali Alkan, yeni yönetmelikler ve yeni kurulan bakanlıkların makine mühendislerini yakından ilgilendiren yönleri ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

            Daha sonra kürsüye gelen Kayseri Makine Mühendisleri Odası eski Başkanı, Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa İlbaş, son günlerde yaşanan terör olayları ve dünyadaki açlığa dikkat çekti.

            Dünyada açlık sefalet yaşanırken diğer yandan da alabildiğince bir israfın olduğuna dikkat çeken İlbaş, insanları sorumlu davranmaya davet etti.

            Terör olayları karşısında Yozgat’ın verdiği şehitlere de dikkat çeken İlbaş; “Terörü ve terörün kaynağını, onun kaynağındaki fikri, onun etrafındakileri ve destekçilerini lanetliyorum. Elbette Yozgat’ımız bu anlamda şeref duyulacak bir noktada. Türkiye’deki bu teröre en fazla şehit veren vilayetimiz Yozgat. Ne acıdır ki bir hafta önceki şehitlerimiz içinde Yozgatlı şehidimiz sanki Yozgatlı olduğunu dünyaya haykırır gibi cenazesi, naşı maalesef bulunamadı. Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum” dedi.

            Yozgat’ta ilk şubeyi açtıkları 1991 yılını hatırlatan İlbaş, o günden bu günlere büyük mesafeler kat edildiğini belirterek, ortaya çıkan kurumsallaşmanın ve birlikteliğin makine mühendislerinin her zaman faydasına ve yeniliklerle dolu olduğunu söyledi.

            Yapılan konuşmaların ardından bu güne kadar Yozgat Makine Mühendisleri Odası Başkanlığı yapanlara plaketleri verildi.

            Makine Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Tahir Demirer’in yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: “Eyüp Çakır (Sekreter), Saffet Çalışkan (Sayman), İhsan Salman (Üye), Cihat Altınok (üye).

Editör: TE Bilişim