Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu Türkçe Topluluğu tarafından Mevlana'nın doğumunun 803. yıldönümünde anma etkinlikleri düzenlendi.
     Fen Edebiyat Fakültesi Salonu'nda ''Aşk Mülkü'nün Sultanı Mevlana Celaleddin-i Rumi'' adlı anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
     Slayt eşliğinde Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin hayatının anlatılmasının ardından, program öğrencilerin okuduğu şiirlerle devam etti.
     Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ziya Avşar programda yaptığı konuşmasında, sevgi ve gönül adamı Mevlana'yı her yıl olduğu gibi bu yılda andıklarını söyledi.
    Avşar, Mevlana'nın dünyaya teşriflerini ve verdiği güzellikleri anarken, onun üstün şahsiyetini ve ahlakını tanımaya, vermiş olduğu evrensel mesajları anlamaya çalıştıklarını belirterek, ''Mevlana'nın özünde barındırdığı sevgiyi, saygıyı ve güzel olan her şeyi içinde bulunduğumuz çağa taşımaya olan ihtiyacımızı bir kez daha fark ediyoruz'' dedi.

Editör: TE Bilişim