Önceki gün saat 00.20 sularında Şırnak Uludere Gülyazı köyü Karaçallı üst bölgesinden bir terörist grubun Irak'tan yurda giriş yaptığının fark edilmesi üzerine düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mehmet Tez'in (24) Yozgat'ın Yerköy ilçesinde ikamet eden yakınlarına İl Jandarma Komutanlığında görevli Binbaşı Süleyman Gürz, diğer rütbeli personelle haber verdi.
    Fenalık geçiren Anne Fatma Tez, ablası Sultan Tez, ninesi Ayşe Tez'e sağlık ekipleri müdahale etti.
FATİH SULTAN MEHMET MEHMETSİZ KALDI
    Şehit Uzman çavuş Mehmet Tez'in ailenin en küçük çocuğu olduğu öğrenildi. Rasim ve Fatma Tez çifti çocuklarına İstanbul'u Fetheden Komutan Fatih Sultan Mehmet Han'ın Fatih'ini büyük ağabeyine, Sultan'ını kızlarına, Mehmet'ini de şehit olan küçük oğulları Mehmet'e vermişlerdi
    İl Jandarma Alay Komutanlığında görevli Binbaşı Süleyman Gürz, şehidin acılı eşi Tuba Tez'e eşinin kahramanca çarpışarak şehit olduğunu söyledi. Gürz'ü göz yaşları içerisinde dinleyen şehit eşi;
    “Allah'ım sana şükürler olsun. Mayına basmayım mayından korkuyorum diyordu. Benim şehidim aslanlar gibi çatışarak öldü benim şehidim. Ne olursa olsun gösterin ben vatandan sadece bunu istiyorum komutanım. Ne olursa olsun müsait değilse de parçasını görmeye razıyım” dedi.
 DUALAR VE GÖZ YAŞLARI İLE DEFNEDİLDİ
    Şehit Uzman Çavuş Mehmet Tez'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, helikopterle Yerköy'e getirildi.
    Şehit Uzman Çavuş Mehmet Tez'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, helikopterle Yerköy'e getirildi.
    İlçe merkezindeki İstasyon Meydanı'nda düzenlenen cenaze törenine şehit Mehmet Tez'in babası Rasim, annesi Fatma, eşi Tuğba, ağabeyi Fatih ve ablası Sultan'ın yanı sıra Yozgat Valisi Necati Şentürk, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kıraya, Kırıkkale Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Mustafa Güler, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.
    Törende konuşan Vali Şentürk, ''Hain ve sinsice bir saldırı sonucunda dün gece şehidimiz bir gül gibi toprağa düştü. Bu gül toprakta tomurcuk olacak, binlerce Mehmet gül misali yeniden doğacak'' dedi.
    Vali Şentürk, Yozgat'ın bugüne kadar teröre 176 şehit verdiğini söyledi. Konuşmaların ardından İl Müftüsü Nuh Korkmaz cenaze namazını kıldırdı.Bir süre askerlerin omuzlarında taşınan cenaze, ambulansla götürüldüğü Yerköy Şehitliği'nde toprağa verildi.
Editör: TE Bilişim