Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, teşkilatının kuruluşunun 185. yıldönümü dolayısıyla Yozgat Şehitliği'ni ziyaret etti.
    Zabıta Müdürü Musa Baran, beraberinde zabıta ekipleri ile birlikte Yozgat Şehitliği'nde dua etti. Şehitlik ziyareti sonrası açıklama yapan Zabıta Müdürü Musa Baran, her yıl 4-8 Eylül tarihleri arasında 'Zabıta Haftası'nın kutlandığını hatırlatarak, “4 Eylül Pazar günü ilimizdeki şehidimiz dolayısıyla her yıl düzenli olarak kutladığımı etkinliğimizi bu yıl iptal ettik” dedi.
    Zabıtanın, halkın huzurunu sağlamak için çalıştığını vurgulayan Baran, "Bizler görevimizi, halkımızın huzurunu sağlamak için en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz.
    Bu çerçevede, teşkilatımızın kuruluşunun 185. yıldönümünü kutlamaya hazırlandığımız 4 Eylül günü, Tunceli'deki hain saldırıda şehit olan Jandarma Teğmen Fuat Bahadır Buharalıoğlu'nun cenazesi ilimize geldi. Belediye Başkanımız Yusuf Başer'in talepleri doğrultusunda hazırlamış olduğumuz bütün zabıta etkinliklerini iptal ederek, sadece şehitliğimizi ziyaret ederek bugüne kadar ebediyete intikal etmiş meslektaşlarımız içinde kaybettiğimiz mesai arkadaşımıza Mevlid-i Şerif okutulması yönünde karar aldık" diye konuştu.
    Zabıtalar geçtiğimiz haftalarda vefat eden meslektaşları Paşa Üstündağ’ı kabri başında ziyaret ederek, ruhuna dualar hediye ettiler.
Editör: TE Bilişim