Çekerek İmam Hatip Lisesi'nin düzenlediği Kur-an'ı güzel okuma, Ezanı güzel okuma, ilahiyi güzel okuma ve 40 Hadis okuma kategorilerinde yapılan yarışmalarda imam hatipli öğrenciler, dereceye girebilmek için büyük çapa sarf etti.
     Dört ayrı dalda yapılan yarışmaya 9 kız, 20 erkek öğrenci katıldı.
     Jüri üyeliği de yapan Çekerek İlçe Müftüsü Mehmet Özbek, yarışma sonrasında yaptığı değerlendirmede, yarışmanın birincisini seçmenin çok zor olduğunu belirterek, ''Bu yavrularımızın hepsi ödüle layıktır, hepsi teşekküre layıktır ama, içlerinden birisini bir adım öne çıkarıp takdim etmek ve onu teşvik etmek gerekiyordu.
    Bu şekilde biz çok zorlandık, aralarında puan farkı milimlerle ölçülebilecek kadar çok azdı. Bu sebepten etkinliğe katılan tüm öğrencilerimizi birinci olarak düşünüyorum. Hepsini tebrik ediyorum. Diğer öğrencilerimizin de böyle bir yarışa hazırlanmasını temenni ediyorum, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim'' dedi.
     Yarışmanın sonunda Kur'an-ı Kerimi güzel okumada Sema Süzer birinci, Nurcan Demirci ikinci ve Rabia Doğan üçüncü oldu. 40 Hadis okuma dalında ise Hatice Yağcı birinci seçildi. Erkek yarışmacılar arsında Kur-an' güzel okumada Ahmet Şeker birinci, Ali Ersoy ikinci, Zeynel Süzer üçüncü oldu. İlahi güzel okuma dalında Veysel Bozkurt birinci, Muhammed Şimşek ise ikinci oldu. Ezanı güzel okuma dalında ise Abdullah Oğuz birinci, Muhammed Şimşek ikinci seçildi.
     Yarışma sonrasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
Editör: TE Bilişim